Een zeer afwisselende en veelzijdige commerciële job

# verkoper bedrijfswagens

Wat doet een verkoper ?

Oplossingen bedenken voor de uitdagingen van onze klanten …  Dat ga jij doen !

Een passende oplossing is op zich niet zo heel moeilijk want we hebben in ons standaard productgamma maar liefst 10 verschillende bedrijfswagen modellen, dus in principe kun je hiermee al een redelijk passende bedrijfswagen samen stellen. En met wat creativiteit en maatwerk zorg je er gewoon voor dat je een 300% passende bedrijfswagen configureert aan de wensen van de klant. 

FIAT Professional en IVECO klinken jou op dit moment wellicht nog niet heel bekend in de oren. Beide merken vonden hun oorsprong in Italië en zijn dé broertjes/zusjes van de merken Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, FIAT, Case New Holland tractoren.  Die horen namelijk allemaal bij dezelfde familie, Fiat-Chrysler en Case New Holland. En dat is echt een wereldspeler van formaat. Kijk voor een indruk maar eens op de sites van FCA en CNH !  Wist je trouwens dat FIAT een afkorting is van Fabbrica Italiana Automobili Torino en al sinds 1899 bestaat ? En IVECO staat voor Industrial VEhicle COrporation...Product introducties van nieuwe modellen vinden vrijwel altijd in Italië plaats en jij bent degene die dan op reis mag voor een korte training en uitgebreide testrit   #buongiorno

Meestal ben je onderweg, bedrijven bezoeken, onze klanten van morgen en overmorgen binnenhalen. Uiteraard ga je ook langs bij onze bestaande klanten, even een bakkie koffie doen waarbij je natuurlijk doorneemt of alles nog steeds naar wens loopt en of we wellicht nog iets kunnen betekenen om hen verder te ontzorgen qua mobiliteit. 

Soms pak je het gewoon een keer heel anders aan. Dan ga je lekker vroeg op pad en sta je ’s ochtends vroeg met verse koffie en een heerlijke gevulde koeken bij een bouwmarkt om bijvoorbeeld ZZP-klusbedrijven te ontmoeten. Uiteraard sta je daar niet met een grote truck, maar bijvoorbeeld met de FIAT Talento, een supermooie bestelwagen met dubbele cabine,  echt iets voor de ZZP-‘er. 

Onze hoofdvestiging in Etten-Leur heeft als één van de weinige 100%-bedrijfswagen dealers een grote ruime showroom én een terrein met meer dan 100 voorraadvoertuigen. Makkelijk om daar even met een klant af te spreken om alle mogelijkheden en verschillen te laten zien.  Soms ook ’s avonds want de meeste MKB ‘ers hebben overdag echt géén tijd voor de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen. Maar zo flexibel ben je dan natuurlijk wel. 

Je collega’s van aftersales zorgen er altijd voor, ja inderdaad je leest het goed, altijd ..dus 24 uur per dag, 7 dagen per week, dat onze klanten mobiel blijven. Dus ook tijdens het Kerstdiner of diep in de nacht rukt onze servicedienst uit om klanten te helpen. Onze service is dan ook één van de sterke kanten van DEBA en dat doen we trouwens ook niet alleen om de hoek, maar ook gewoon in Curaçao, Gambia, Suriname, eigenlijk overal waar nodig. Dus we zijn nog altijd dé lokale bedrijfswagengarage, maar soms ook een kleine multinational.

Nieuwe mensen leren kennen doe je op verschillende manieren. Je bezoekt bedrijven, wordt lid van een lokale business club, je bezoekt beurzen en (sport)evenementen die we sponsoren..kortom volop kansen om nieuwe potentiële klanten te ontmoeten. Je hebt altijd gespreksstof dankzij onze marketingactiviteiten. Geregeld worden er leuke en pakkende directmails verstuurd aan bepaalde doelgroepen welke je uiteraard even opvolgt met een telefoontje. Soms verzinnen we ook bijzonder leuke marketingaktie’s zoals vierdebouwvak.nl of maken we reclame met een type van de concurrent.. # Italiaanse Combo

Je bent betrokken bij het gehele verkoopproces van lead tot aflevering. Wanneer je een bedrijfswagen hebt verkocht zorg je ervoor dat je de benodigde documenten hebt uitgewerkt. Verkoop binnendienst verzorgt voor jou de bestelling bij de fabriek en de verdere planning tot het moment van aflevering. Uiteraard lever jij de nieuwe bedrijfswagen zelf af bij jouw klant, dit is altijd weer een leuk moment.

Regelmatig heb je een verkoopvergadering met alle andere collega's van verkoop. Hierin bespreken we eventuele wijzigingen op het gebied van wetgeving en nieuwe ontwikkelingen op productniveau. Het is een must om hiervan goed op de hoogte te zijn om klanten perfect te kunnen adviseren. 

Eén ding staat vast, géén dag is hetzelfde, maar dat had je waarschijnlijk al in de gaten. 

Wat kun je van ons verwachten

Als verkoper ontvang je een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en werkervaring. Uiteraard krijg je bij deze job een mooie (en uiteraard Italiaanse) auto van de zaak. Je maakt immers best wat kilometers in jouw verkooprayon. Soms ga je ook gewoon lekker op pad met een dikke demo bedrijfswagen. Is op die manier ook meteen een stuk makkelijker om een bedrijfswagen te promoten dan vanuit een brochure. Daarnaast behoren ook een telefoon en laptop van de zaak tot jouw gereedschap. Evenals een collegiale, informele werksfeer binnen een enthousiast, hecht team.

DEBA

Bijna vergeten, iets over DEBA...
DEBA Bedrijfswagens is in 1980 opgericht en er werken vandaag de dag 70 mensen verspreidt over drie vestigingen. We zijn vanuit de importeur/fabrikant van FIAT en IVECO aangesteld als hoofddealer voor West-Brabant en Zeeland, en dat wordt je natuurlijk niet zo maar. Je zult je bij DEBA Bedrijfswagens zeker gaan thuis voelen, we zijn immers een familiebedrijf met fijne collega’s en een platte organisatiestructuur. Meer informatie kun je even verder lezen op deze website, maar dat heb je ongetwijfeld al lang gedaan.

Jouw job ?

Waarschijnlijk zit je nu te denken ..dat lijkt me wel wat. 
Wacht dan zeker niet te lang om contact met ons op te nemen, we zoeken immers maar één verkoper. 
Stuur een e-mail naar vacature@deba-trucks.com , een CV mag erbij, maar jouw motiverende verhaal is veel belangrijker voor ons.

Als je deze job echt heel graag wilt, dan bel je meteen even met onze vestigingsleider Rini de Korne, 0113 342840. 
Dan heb je meteen een streepje voor en bellen is natuurlijk sowieso sneller dan mailen.

Deze job is helaas niet voor iedereen weggelegd. Gedrevenheid, commerciële drive, klantgerichtheid, creativiteit en rijbewijs B zijn echt essentieel. Bij voorkeur heb je al minimaal 2 jaar B2B verkoopervaring. En natuurlijk enthousiasme, maar dat spreekt voor zich.

Dat je makkelijk een klik hebt met verschillende mensen is ook best handig. Soms heb je contact met een eenmanszaak en andere keren met een directeur van een multinational. 


Maar goed, om een lang verhaal kort te maken ; we kijken ernaar uit om je te ontmoeten !
En wie weet kunnen we snel jouw visitekaartjes laten drukken zodat je op pad kunt !

vacature verkoper
+26 Foto's