Meedenken in oplossingen | Uit voorraad leverbaar | Maximale service | Aktie's | Nieuws | Afleveringen
Lauwen Transport kiest nú al voor de brandstof van de toekomst...

Iveco Stralis op LNG voor Lauwen Transport
 
ETTEN-LEUR – Ze hadden er al jaren eerder oren naar en nu was het eindelijk zo ver: Anja en Corné Lauwen, eigenaren van Lauwen Transport, kochten een Iveco Stralis op LNG. De laatste zaterdag van januari 2017 was er een feestelijk moment bij DEBA Bedrijfswagens in Etten Leur: de eerste door hen verkochte vrachtwagen op LNG werd officieel in gebruik genomen door Lauwen Transport.
 
DOOR ALLEGONDA JOPSE
 
“Wij geloven in het product LNG (Liquified Natural Gas) als alternatief voor diesel. Er is veel minder uitstoot als je op LNG rijdt’, vertelt Corné Lauwen. “We hebben veel vrachtwagens op euro 5 en 6 maar bij LNG is de uitstoot nog minder. Een paar jaar geleden was het vermogen van een vrachtwagen op LNG maximaal 350 pk en was er alleen een handgeschakelde versnellingsbak. Nu is er een grote cabine, een vermogen van 400 pk en een automatische versnellingsbak. Er zitten nu twee tanks op het voertuig dus je kunt er 1300 tot 1500 kilometer mee rijden. Wij rijden vaak naar Parijs, je kunt makkelijk op en neer naar Parijs maar er zijn ook tankstations in Frankrijk, in Lille en Parijs.”  Een paar jaar geleden dacht Lauwen er al over om een vrachtwagen op LNG aan te schaffen. “Dat is toen afgeketst op vermogen en actieradius. Nu wordt de vrachtwagen af fabriek geleverd in deze uitvoering dus zijn we nu wel tot aanschaf over gegaan. In september hebben we de auto gekocht en in januari is deze geleverd. Er waren er meer besteld dan gedacht, zo bestelde een Frans transportbedrijf er gelijk 200.”
Lauwen Transport heeft de vrachtwagen op LNG al drie weken in gebruik. “We hebben er nu 10.000 kilometer mee gereden en deze bevalt prima. De chauffeur die ermee rijdt is heel tevreden, is er trots op dat hij met deze auto mag rijden. In het begin vond hij het een beetje spannend. Het is toch iets nieuws, het is even wennen. Ook met tanken. Hij is heel enthousiast en blij dat hij ermee mag rijden. Voor het tanken van LNG moet elke chauffeur die met een auto op LNG rijdt een certificaat halen. Dat duurt ongeveer 20 minuten. Er wordt dan uitgelegd hoe er getankt moet worden. Het gaat over praktische handelingen, bijvoorbeeld dat de druk in de tank en in de installatie in evenwicht moet zijn, dat je geïsoleerde handschoenen aan moet want LNG is -160 graden, dat je een veiligheidsbril moet dragen enzovoorts.”
 
“Een vrachtwagen die op LNG rijdt is veel stiller, ook in de cabine. En qua vermogen is het niets minder dan één die niet op LNG rijdt. Het verbruik is iets zuiniger dan diesel. De kosten van LNG liggen zo ongeveer 0,20 cent onder de dieselprijs. De aanschaf is duurder dus je moet veel kilometers rijden om de investering terug te verdienen. Als je zo’n 150.000 kilometer per jaar rijdt dan is rond de vier jaar het omslagpunt. Nu krijg je nog wel de VAMIL/MIA subsidie én van de belastingdienst kun je per 1.000 kg LNG 125 euro terug vragen. Dus dat scheelt weer.
Op www.pitpoint.nl kun je zien waar er tankstations zijn, bijvoorbeeld in Spanje zijn er ook al veel tankstations waar je LNG kunt tanken.”
 
“Wij hebben uit eigen keuze deze vrachtwagen aangeschaft. We horen wel eens: ‘welke opdrachtgever heeft het jou verplicht?’ Maar ook: ‘complimenten dat u er zelf voor kiest om LNG te rijden.’ We hebben verder alleen maar euro 5 en 6 voertuigen op dit moment. Op de maasvlakte mag je al niet meer met euro 4 rijden dus min of meer wordt je verplicht om schonere auto’s aan te schaffen. Misschien dat we in mei ook nog een vrachtwagen op LNG willen aanschaffen, deze is zeker nog niet de laatste.  Bij concurrenten zie ik dat er nog te weinig over LNG bekend is. Ze vragen me vaak als eerste: ’wat kost dat?’
 
De begeleiding van DEBA Bedrijfswagens was goed. Het was voor hen ook zeker een uitdaging. In de garage moesten ze e.a. aanpassen, zo moest er een afzuiginstallatie komen en monteurs moesten op cursus. Veel garages zouden een voorbeeld kunnen nemen aan DEBA Bedrijfswagens. Qua service. Of je ze nu ’s avonds laat of op zondag nodig hebt, ze zijn er altijd voor je. Ik ben heel tevreden over DEBA Bedrijfswagens.”
 
Lauwen Transport is in 1989 opgericht door het echtpaar Anja en Corné Lauwen. Ze hebben vijftien vrachtwagens waarvan één LZV (Lang Zwaar Voertuig) en rijden met name naar Parijs en in de Benelux.
 
Meer informatie over Lauwen Transport staat op: www.lauwentransport.nl

  
 
 


Vorige | Overzicht | Volgende
 
Kwaliteit, betrouwbaarheid en service op het hoogste niveau
 
Voertuigen
Waarom bij DEBA?
Bedrijfswagens FIAT / IVECO
Bedrijfswagens CityTransporter
Maatwerk bedrijfswagens
Voorraadvoordeel
Motoren (industrieel)
MKG laadkranen
Actuele voorraad
Offerte aanvragen
Werkplaats
Onderhoud en reparatie
Originele onderdelen
Schadeherstel
Laadklep service
Laadkraan service
Leasing & financiering
Verhuur
Camper service
Over DEBA
Historie
Kwaliteitsborging
Erkend duurzaam
Sponsoring
Algemene voorwaarden
Achtergrond FIAT
Achtergrond IVECO
Dealernetwerk FIAT
Dealernetwerk IVECO
Vacatures
# werken bij DEBA
Nieuws
Nieuws
Afleveringen
TruckTime! nieuwsbrief
Klant in beeld
Contact
Etten-Leur
Bergen op Zoom
Kapelle
> Bezoek onze showroom
     
Telefoon
076 50 349 60
E-mail
verkoop@deba-trucks.com
Vestigingen
Etten-Leur - Bergen op Zoom - Kapelle