Meedenken in oplossingen | Uit voorraad leverbaar | Maximale service | Aktie's | Nieuws | Afleveringen
IVECO introduceert de New Daily E6 op de Mont Blanc
De New Daily Euro 6 bouwt voort op de sterke punten van de Daily familie en introduceert de DAILY BUSINESS UP, de exclusieve door Iveco ontworpen connectiviteitsfunctie die het voertuig tot een perfecte partner maakt voor de ontwikkeling van ondernemers.

De nieuwe generatie van de Daily Hi-Matic Euro 6 familie biedt een uniek bereik van motorvermogens tot aan 210pk en 470Nm en tilt, mede dankzij het nieuwe slimme EcoSwitch PRO systeem, efficiënt brandstofverbruik naar een nieuw niveau.

Belangrijkste elementen van de New Daily Euro 6:
- Tot 8% brandstofbesparing 
- Tot 12% besparing op onderhoud- en reparatiekosten 
- Een comfortabele en rustige cabine met een 4 dB lager geluidsniveau en een wereld van connectiviteit met de DAILY BUSINESS UP waarmee de bestuurder zijn/haar tijd optimaal kan benutten 
- De uitgebreide Daily Hi-Matic Euro 6 familie met keuze uit 5 motorvermogens 
- Unieke uitgebreide serie 4-cilindermotoren van 120 tot 210 pk 
- Keuze uit Euro 6 motortechnologieën naar gelang de inzetbehoeften van de klant

Giessen, 26 april 2016

Na zijn lancering in 2014 veroverde de New Daily stormenderhand de markt en behaalde wereldwijd onderscheidingen. Nu leg Iveco de lat nog hoger met de New Daily Euro 6 en de revolutionaire DAILY BUSINESS UP applicatie. Steunend op zijn kracht, wendbaarheid, prestaties en duurzaamheid, introduceert de New Daily Euro 6 nieuwe technologische karakteristieken die de prestatiegrenzen verzetten, het comfort naar een ongekend niveau brengen, meer connectiviteit bieden en de totale bedrijfskosten omlaag brengen, in overeenstemming met zijn Business Instinct en zijn doel uw volmaakte business partner te zijn.

De New Daily Euro 6 wordt gelanceerd naar grote hoogten


Iveco heeft het verbluffende SkyWay Mont Blanc station bovenop de Pointe-Helbronner uitgezocht als perscentrum voor de lancering van de New Daily Euro 6, waarmee meteen een hoogterecord werd gevestigd voor de lancering van Lichte Commerciële Voertuigen (LCV's) .

Zoals Pierre Lahutte, Iveco Brand President, uitlegde: “We hebben voor deze fantastische omgeving gekozen omdat zij geheel in toon is met de waarden waarop wij van Iveco aan onze toekomst bouwen. Wij geloven dat een succesvol bedrijf de uitdaging van Duurzaamheid moet aanvaarden en de SkyWay is het tastbare bewijs dat dit haalbaar is, dat het mogelijk is nul-gevolgen-oplossingen ook voor de meest extreme plaatsen te ontwikkelen. Dit is de groenste kabelbaan ter wereld: hij maakt gebruik van de meest geavanceerde technologieën en ontwerpen om een milieuprestatie te bereiken die de score van het Bijna-Nul-Gebouw benadert. Net als de Daily gebruikt hij technologie om de efficiency van het brandstofverbruik te maximaliseren en verbruik en emissies terug te brengen, zodat de impact op het milieu wordt geminimaliseerd. Daarom zijn wij hier, op het Dak van Europa, 3.500 meter boven zeeniveau, om u de beste LCV van alle tijden te presenteren, de New Daily Euro 6.”

NewDailyE6 002

 

De beste Daily ooit wordt nu nog beter


De New Daily Euro 6 bouwt voort op het succes van de in 2014 gelanceerde New Daily, ‘de beste Daily ooit’, bekroond als de “International Van of the Year 2015” en winnaar van onderscheidingen over de hele wereld – in Duitsland werd hij benoemd tot het “Best Commercial Vehicle tot 3,5 ton” en “Best KEP Transporter 2015”, terwijl de Daily Hi-Matic de “Innovation Award for KEP Transporter 2015” kreeg. In Chili ontving hij de onderscheiding “2016 Best Commercial Vehicle”.

De New Daily Euro 6 levert dag na dag een weergaloze prestatie met zijn nieuwe, krachtige 2,3 en 3,0 liter-motoren met een topbereik van 210 pk en 470 Nm. Voorts verbetert hij efficiënt brandstofverbruik, met besparingen tot 8% ten opzichte van de voorgaande Euro 5 modellen, dankzij geavanceerde aandrijflijn-technologieën. De lage onderhoud- en reparatiekosten als gevolg van langere intervallen tussen de servicebeurten en duurzame componenten leveren bijkomende besparingen op tot 12%. Met de nieuwe applicatie, de DAILY BUSINESS UP, is de bestuurder altijd in verbinding en geniet de voordelen bijgestaan te worden door een bestuurders- zowel als een bedrijfsassistent aan boord.

NewDailyE6 003
 

Productief comfort in een professionele werkomgeving


De New Daily Euro 6 introduceert nieuwe eigenschappen die comfort en functionaliteit in de cabine naar een nog hoger niveau brengen. De cabine is nog rustiger dan die van eerdere modellen, met een geluidsniveau dat met 4 decibel is verminderd, wat een verbetering van akoestiek en geluidsherkenning in het voertuig van 8% met zich meebrengt.

Het comfortabele interieur is nu voorzien van een nieuw lederen stuurwiel, blauwe bekleding van de zittingen en een nieuwe met schuim gevoerde hoofdsteun. De inrichting is ook voorzien van tot 18 opbergvakken die strategisch over de cabine zijn verdeeld om gemakkelijker toegang te waarborgen. Op het functionele dashboard zijn nieuwe functies aangebracht, ontworpen om een professioneel online workstation te creëren. De nieuwe digitale radio (DAB), ingebouwd in het dashboard, biedt alle belangrijkste DAB- en FM-functies tezamen met alle multimedia- en telefoon-beheersfuncties die men kan verwachten in een hoogwaardig voertuig. Een praktische houder is beschikbaar voor mobiele toestellen van uiteenlopend formaat en dient tevens als clipboard. Middels twee eenvoudig bereikbare USB's wordt multimedia-inhoud toegankelijk gemaakt middels de nieuwe DAB radio en kunnen mobiele apparaten worden opgeladen. Tevens is als optie een inductielader beschikbaar voor smartphones voorzien van de laatste technologische vondsten. Al deze functies maken de cabine tot een professionele omgeving waarin bestuurder en passagiers in alle veiligheid productief werk kunnen verrichten.
 

Een boeiende omgeving die voortdurend in verbinding staat met een nieuw niveau van on-board-connectiviteit


Om het meeste te maken van de cabinetijd, heeft de New Daily Euro 6 als eerste lichte bedrijfswagen on-board connectiviteit buiten de grenzen van het concept van infotainment gebracht en getransformeerd in een professioneel hulpmiddel met de exclusieve “DAILY BUSINESS UP” applicatie.

DAILY BUSINESS UP kan voor de klant dienen als bestuurdersassistent met functies als het Driving Style Evaluation (DSE) systeem, het professionele Sygic rijstijlverbeterings- en navigatiesysteem, zowel als de Interactieve Gebruikershandleiding. De app dient tevens als bedrijfsassistent voor de bestuurder en levert als zodanig een bijdrage aan de efficiency van de bedrijfsvloot met Fleetwork en aan het bijhouden van de geplande diensten. De app roept ook de klantenservice in door middel van een directe link naar de Iveco Assistance Non Stop, de 24/7 hulpdienst langs de weg. Elk van deze functies draagt bij aan de lagere totale bedrijfskosten van de New Daily Euro 6 en een gezond nettoresultaat voor de klant.

De New Daily Euro 6 introduceert ook een nieuwe methode om connectiviteit te verzorgen waarvoor geen enkele installatie binnen het voertuig nodig is. Bestuurders zijn in staat te communiceren met het voertuig en de voertuigmotor via hun eigen smartphone of tablet met DAILY BUSINESS UP. Er wordt automatisch een Bluetooth-verbinding met het voertuig tot stand gebracht die de New Daily Euro 6 binnen enkele seconden tot een professioneel online workstation maakt.

Raffaele Di Donfrancesco, Iveco Daily Business Line Director, gaf dit commentaar: “De exclusieve nieuwe DAILY BUSINESS UP app is een bewijs te meer van het Business Instinct dat de New Daily Euro 6 in staat stelt vooruit te lopen op- en te voldoen aan de zakelijke eisen die onze klanten aan een bedrijfsvoertuig stellen. Deze innovatieve app dient als bestuurdersassistent door real time rij-suggesties te leveren die tot aanzienlijke brandstofbesparingen leiden. Tegelijkertijd schept hij een naadloze verbinding tussen de back office van onze klanten en hun voertuig, dat zodoende wordt getransformeerd tot een volledig functioneel mobiel kantoor. DAILY BUSINESS UP geeft onze klanten een concurrentievoordeel waarmee ze hun bedrijf kunnen ontwikkelen en laten groeien.”

NewDailyE6 004

 

Absoluut rijplezier met de nieuwe generatie van de Daily Hi-Matic Euro 6 familie


Het New Daily Euro 6 aanbod behelst tevens de exclusieve en hoogwaardige Hi-Matic 8-traps volautomaat die ultiem comfort biedt, gecombineerd met de voordelen van veiligheid, prestaties en productiviteit middels technische hulpmiddelen, zoals de ergonomische multifunctionele hendel en de zelfaanpassende schakelstrategie. Het profiteert ook van het intelligente EcoSwitch PRO-systeem dat precies weet wanneer moet worden ingegrepen, zonder tussenkomst van de bestuurder. Dit systeem signaleert namelijk of het voertuig geladen is of niet, zodat brandstof wordt bespaard en de emissies verder omlaag worden gebracht zonder dat hierdoor de productiviteit van de klant gevaar loopt. Dit voertuig is een voorbeeld van de wijze waarop Iveco de bestuurder tijdens het ontwerpproces centraal stelt, door tegelijkertijd de productiviteit te verbeteren en absoluut rijplezier te waarborgen. De nieuwe generatie van de Daily Hi-Matic productfamilie is uitgebreid met een breder bereik van modellen om aan alle bedrijfseisen te kunnen voldoen.
 

Duurzame technologie ten dienste van ondernemers


De New Daily Euro 6 range biedt twee viercilinder motoren met een inhoud van resp. 2,3 en 3,0 liter, een vermogen dat reikt van 120 tot 210 pk en een koppel van 320 tot 470 Nm – dit alles met een aanzienlijke brandstofbesparing tot 8% (volgens de NEDC-cyclus) ten opzichte van de voorgaande Euro 5 modellen.

Iveco’s strategie haalt zijn kracht uit de leidende positie van de onderneming op gebied van motoren en SCR technologie: Het bedrijf wordt gedreven door zijn streven naar excellentie en zal de hardware nodig voor RDE (Real Driving Emissions, emissies in reële rijomstandigheden) installeren, ver vóór de nieuwe regelgeving in 2020 van kracht wordt.

De Daily biedt twee 4-cilinder motoren met een inhoud van resp. 2,3 en 3,0 liter, die een topprestatie waarborgen in het uitgebreide taakbereik waarvoor voertuigen met een brutogewicht tussen de 3,5 en 7,2 ton worden ingezet. Het omvat tevens het exclusieve gepatenteerde MULTIJET II systeem voor een geoptimaliseerde verbranding.

De geoptimaliseerde 3,0-liter F1C motor, getest met meer dan 20.000 uur op de testbank en ruim 1,5 miljoen wegkilometers, biedt het Selective Catalytic Reduction nabehandelingssysteem, waarmee de NOx-emissies worden beheerst, de verbranding door middel van nieuwe injectors wordt geoptimaliseerd en roetdeeltjes bij uitgeschakelde motor worden verminderd. Zodoende kan alle vermogen die nodig is voor de meest veeleisende en langdurige heavy-duty ritten, worden opgewekt met een opmerkelijk laag brandstofverbruik, lange onderhoudsintervallen en daardoor lage bedrijfskosten.

De gloednieuwe 2,3-liter F1A motor is van het carter af geheel opnieuw opgebouwd. Door gebruik van nieuw materiaal en virtuele optimalisering was Iveco in staat het motorgewicht met 6% te verlagen; onder andere door terugbrengen van frictie, voortgaande optimalisering van de koeling, het MULTIJET II injectiesysteem en de installatie van de variabele oliepomp is het brandstofverbruik verbeterd met 8% volgens de NEDC-cyclus.

Met 35.000 uur op de testbank en ruim 1,3 miljoen testkilometers op de weg, waarborgt F1A’s combinatie van al deze technische ingrepen, in combinatie met een iets grotere cilinderinhoud ten opzichte van Iveco’s concurrenten en een lage-druk uitlaatgasrecirculatie systeem, dat de ruwe uitlaatgassen van de motor op natuurlijke wijze worden verminderd zodat alleen een vereenvoudigd nabehandelingssysteem volstaat.

Bij de volgende stap van de New Daily Euro 6, begin 2017, zal de F1A motor voorzien zijn van SCR-technologie. Met deze oplossing zal Iveco, als pionier met meer dan 25 jaar SCR ervaring de leiding op zich nemen en gereed staan voor de beperkingen van Real Driving Emissions, drie jaar voor de verplichting in 2020.

Verder beschikt, ter bevestiging van zijn Business Instinct, de New Daily Euro 6 over de flexibiliteit om de beschikbaarheid van lagedruk EGR ook te bieden voor modellen met een F1A motor, ten behoeve van klanten die deze oplossing prefereren voor korte-rit-opdrachten.

Wat betreft de prestaties dragen nieuwe technische kenmerken, zoals de variabele oliepomp en de turbo met variabele geometrie op de F1A motor, de EcoSwitch PRO, de lichtere motor en de verminderde frictie in motoren en assen verder bij aan het uitzonderlijk lage brandstofverbruik van de Daily, de lage bedrijfskosten en het hoge vermogen en koppel.

Het brede scala aan motorvarianten omvat ook de volgende schone versies: de Daily Natural Power die rijdt op CNG en voordelen biedt binnen stadsomgevingen met beperkt verkeer vanwege zijn lage emissiewaardes en geluidsproductie, en de Daily Electric, de stille, nul-emissie versie.
 

De beste partner voor het transportbedrijf, met lage totale bedrijfskosten


Alle genoemde nieuwe technische kenmerken dragen bij aan het verlagen van de Totale bedrijfskosten van de New Daily Euro 6. Het voertuig is rijkelijk voorzien van functies die een uitzonderlijk laag brandstofverbruik waarborgen: vanaf de turbo met variabele geometrie op modellen van 140 tot 180 pk die een efficiënter verbruik van brandstof garandeert tot aan het nieuwe slimme EcoSwitch PRO systeem dat zo nodig automatisch het koppel verlaagt zonder tussenkomst van de bestuurder om brandstofverbruik te verlagen zonder risico voor de productiviteit.

Deze innovatieve oplossingen, gepaard met de efficiëntie van de motor en geavanceerde aandrijflijn-technologieën, bereiken een buitengewone verlaging van het brandstofverbruik tot 8% ten opzichte van de Euro 5 modellen. Bovendien kan de bestuurder 15% op het brandstofverbruik besparen door de real time rijinstructies op te volgen van het DSE rijstijlbeoordelingssysteem.

De onderhoudsintervallen zijn verlengd tot 50.000 km dankzij het gebruik van duurzamere onderdelen en verbruiksproducten, met als gevolg 20% meer bedrijfstijd tussen de ene servicebeurt en de andere. Het geoptimaliseerde remsysteem met nieuwe sterkere remblokken, is efficiënter en duurzamer dan ooit. Dit alles, in combinatie met de geharmoniseerde onderhoudsbeurten waardoor meer bedrijfstijd voor het voertuig wordt verkregen, komt neer op een aanzienlijke verlaging van onderhouds- en reparatiekosten: tot 12% naar gelang de taak waarvoor het voertuig wordt ingezet.
 

Het meest wendbare voertuig en de perfecte partner voor carrosseriebouwers


De Daily is het meest wendbare voertuig in zijn categorie met het ruimste seriebereik in de branche: van 3,5 tot 7,2 ton bruto voertuiggewicht en laadvolumes van 7,3 m3 tot 19,6 m3 . De uitzonderlijke wendbaarheid en variëteit van de beschikbare versies – bestelwagen, half-bevensterde bestelwagen, chassis met cabine, chassiscabine en dubbele cabine – biedt een ongeëvenaard aantal mogelijkheden voor een zeer breed inzetscala.

Het chassis met ‘C’-vormige langsliggers vervaardigd van speciaal staal is het beste platform voor carrosseriebouwers omdat het eenvoudig kan worden aangepast voor uiteenlopende taken zoals die van camper, ambulance, auto-berging of afvalinzameling. Deze buitengewone wendbaarheid wordt nog verder uitgebreid met de introductie van de nieuwe 5.100 mm wielbasis op het 7-ton model, waarmee de mogelijke carrosserielengte van de chassis cabine-versies wordt gemaximaliseerd en daardoor nog meer mogelijkheden biedt voor carrosseriebouwers.
 

Daily Minibus Euro 6: luxe en comfort in passagiersvervoer


Het uitgebreide bereik van Daily Minibus Euro 6 modellen biedt een oplossing voor een grote variëteit van types passagiersvervoer: toeristisch vervoer om comfortabel en stijlvol te reizen, streekvervoer met een categorie-leidende passagierscapaciteit en schoolbussen die speciaal ontworpen zijn voor het vervoer van scholieren. De 6,5-ton versie bovenaan de serie is het beste standaardvoertuig in zijn categorie op de markt met een capaciteit van max. 22 passagiers en volop bagageruimte. Evenals de overige modellen in de Daily-familie is hij beschikbaar met keuze tussen diesel, natural power en elektrische motoren. Daarnaast bevat de Daily Euro 6 Hi-Matic familie ook een minibus-versie. De Daily Minibus Euro 6 biedt dezelfde prestaties en lage bedrijfskosten als de andere modellen in deze productfamilie, met luxueus comfort en een stijlvolle omgeving wanneer ingezet voor passagiersvervoer.
 

Vervaardigd in Suzzara, thuisbasis van de Daily


De New Daily Euro 6 wordt geproduceerd in de Iveco productieplant te Suzzara, Italië, dat geheel gericht is op deze productfamilie. De faciliteit maakt gebruik van World Class Manufacturing (WCM) processen voor het beheersen van de hoge complexiteitsgraad die de productie van de zeer omvangrijke Daily-serie - 11.000 productvarianten! - met zich meebrengt. WCM is een methode gericht op het creëren van foutloze processen die nul gebreken, nul verspilling en nul ongelukken opleveren. Het is een proces van voortdurende verbetering dat erop gericht is de betrokkenheid van elke medewerker bij de productie te maximaliseren. De Suzzara productieplant heeft in 2007 WCM geïntroduceerd, wat binnen vijf jaar resulteerde in het Silver Medal certificaat dat getuigt van het hoge kwaliteitsniveau dat hier wordt geleverd.

Iveco heeft verscheidene investeringen in de Suzzara faciliteiten verricht ter voorbereiding van de introductie van de New Daily Euro 6, teneinde het reactievermogen op de marktvraag verder te verhogen.
 

Verder dan het product zelf


Het Business Instinct van de New Daily Euro 6 reikt verder dan het product alleen. Het gaat er ook om onze klanten bij te staan hun bedrijf gemakkelijk en efficiënt te leiden met de juiste accessoires, financiering, technische steun, after-sales service en een 24/7 hulpdienst voor pech onderweg, die nu nog toegankelijker is gemaakt met de DAILY BUSINESS UP applicatie.

Iveco is in staat de klanten bij te staan hun bedrijf te ontwikkelen met een maatwerk financiering voor de Daily Euro 6, zoals de Daylease. Dit is een gebundeld aanbod dat een overeenkomst voor voertuig, onderhoud, reparatie en het financieringspakket met maandelijkse afbetaling omvat.
 

New Daily Euro 6: Business Instinct voor de transportsector


De Daily Euro 6 is de laatste telg uit de productfamilie met een lange geschiedenis als koplopers op het gebied van licht commercieel transport en een verreikende reputatie voor innovatie, kracht en grote klanttevredenheid. Door aanwending van zijn Business Instinct is zij altijd in staat geweest te anticiperen op de behoeftes in de transportbranche. Slotsom van Pierre Lahutte“Vanaf het eerste model dat van de productielijn kwam, hebben we meer dan 2,8 miljoen Daily voertuigen verkocht . Met de New Daily Euro 6 mikken we op een aanzienlijke verhoging van dit aantal. De beste Daily ooit is zojuist nog beter geworden.”

NewDailyE6 005

 Vorige | Overzicht | Volgende
 
Kwaliteit, betrouwbaarheid en service op het hoogste niveau
 
Voertuigen
Waarom bij DEBA?
Bedrijfswagens FIAT / IVECO
Bedrijfswagens CityTransporter
Maatwerk bedrijfswagens
Voorraadvoordeel
Motoren (industrieel)
MKG laadkranen
Actuele voorraad
Offerte aanvragen
Werkplaats
Onderhoud en reparatie
Originele onderdelen
Schadeherstel
Laadklep service
Laadkraan service
Leasing & financiering
Verhuur
Camper service
Over DEBA
Historie
Kwaliteitsborging
Erkend duurzaam
Sponsoring
Algemene voorwaarden
Achtergrond FIAT
Achtergrond IVECO
Dealernetwerk FIAT
Dealernetwerk IVECO
Vacatures
# werken bij DEBA
Nieuws
Nieuws
Afleveringen
TruckTime! nieuwsbrief
Klant in beeld
Contact
Etten-Leur
Bergen op Zoom
Kapelle
> Bezoek onze showroom
     
Telefoon
076 50 349 60
E-mail
verkoop@deba-trucks.com
Vestigingen
Etten-Leur - Bergen op Zoom - Kapelle