Meedenken in oplossingen | Uit voorraad leverbaar | Maximale service | Aktie's | Nieuws | Afleveringen
Strengere controle op lichte trucks

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) voert de controles op bestelauto's en kleine vrachtauto's flink op. Vooral lichtere trucks, en dan met name van pakket- en koeriersdiensten, worden intensiever gecontroleerd op overbelading, papieren en op de rij- en rusttijden.

De Inspectie zegt dat de controles van voertuigen van pakket- en koeriersdiensten sinds deze maand worden opgevoerd onder meer vanwege het stijgende aantal internetaankopen. “Daardoor zijn er steeds meer koeriers op de weg”, aldus de ILT.

Controles in de afgelopen twee jaar wezen volgens de inspectie uit dat ongeveer de helft van de gecontroleerde voertuigen te zwaar beladen was. Voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kg vallen onder de Wet Wegvervoer Goederen. De vervoerder is dan verplicht te beschikken over een vergunning voor communautair wegvervoer. De inspecties worden, waar mogelijk, uitgevoerd met een mobiele weegbrug. Vervolgens gaat de ILT, mede op basis van deze resultaten, administratieve controles uitvoeren bij bedrijven in deze sector.

Zowel het overbeladen als het zonder vergunning rijden worden gezien als economisch delict. Bij overtredingen kan de ILT handhavend optreden. Het uitvoeren van vervoer zonder vergunning is goed voor een boete van 4.200 euro. Bij overbelading kan een boete oplopen tot 7.000 euro.

Het moge duidelijk zijn dat de Inspectie een punt heeft. Echter we vrezen dat het percentage te controleren voertuigen mondjesmaat zal blijven, daar de Inspectie een onderdeel is van het Ministerie waar niet tot nauwelijks extra in geïnvesteerd wordt door politiek Den Haag. Ook niet wanneer, zoals nu, de argumenten om dat wel te doen, niet te negeren zijn

(bron: aftersalestruck.nl)Vorige | Overzicht | Volgende
 
Kwaliteit, betrouwbaarheid en service op het hoogste niveau
 
Voertuigen
Waarom bij DEBA?
Bedrijfswagens FIAT / IVECO
Bedrijfswagens CityTransporter
Maatwerk bedrijfswagens
Voorraadvoordeel
Motoren (industrieel)
MKG laadkranen
Actuele voorraad
Offerte aanvragen
Werkplaats
Onderhoud en reparatie
Originele onderdelen
Schadeherstel
Laadklep service
Laadkraan service
Leasing & financiering
Verhuur
Camper service
Over DEBA
Historie
Kwaliteitsborging
Erkend duurzaam
Sponsoring
Algemene voorwaarden
Achtergrond FIAT
Achtergrond IVECO
Dealernetwerk FIAT
Dealernetwerk IVECO
Vacatures
# werken bij DEBA
Nieuws
Nieuws
Afleveringen
TruckTime! nieuwsbrief
Klant in beeld
Contact
Etten-Leur
Bergen op Zoom
Kapelle
> Bezoek onze showroom
     
Telefoon
076 50 349 60
E-mail
verkoop@deba-trucks.com
Vestigingen
Etten-Leur - Bergen op Zoom - Kapelle