Meedenken in oplossingen | Uit voorraad leverbaar | Maximale service | Aktie's | Nieuws | Afleveringen
"Tot op het niveau van een personenauto"

Bestelauto magazine testte onlangs de FIAT Doblo..lees hier de bevindingen.Fiat introduceerde haar nieuwe Doblò Cargo eerder dit jaar. Nou ja, nieuw, van buiten is alleen de voorzijde vernieuwd. De grote, ellipsvormige koplampen zijn wat kleiner geworden en de grille is groter gemaakt, tot een brede ‘smile’ over bijna de gehele breedte. Die zit er natuurlijk deels om meer lucht aan te voeren voor de Euro 6 motoren, die later worden geïntroduceerd. De glimlach geeft de Doblò een happy voorkomen. In het interieur is niet veel veranderd. Het U-Connect multimedia- en navigatiesysteem ziet er mooi uit en functioneert goed. Er is de mogelijkheid om met Eco-Drive aan je rijstijl te schaven en, handig voor wagenparkbeheerders, de rijstijl van de chauffeurs te beoordelen. Het twotone display in het instrumentencluster doet daarentegen wel wat ouderwets aan. Naar Nederlandse wetgeving is de Doblò Cargo voorzien van een volledig tussenschot. Dat beperkt naar ons idee de lengteverstelling van de stoel. Met onze gemiddelde lengte moesten wij de stoel al op zijn verst naar achteren zetten om comfortabel te zitten. Onze testauto is dit keer voorzien van twee stoelen in plaats van een bestuurdersstoel en een tweezitsbankje, waar we een paar maanden geleden mee reden. Toen ontbrak een koffiebekerhouder, die in deze versie wel aanwezig is. Wel ontbreekt een handig documentenvak op het dashboard. Daarentegen bevindt zich boven de voorruit wel een groot en bruikbaar opbergvak en de vakken in de deuren zijn eveneens goed te gebruiken.

Fiat is vanouds goed in motoren. Dat is ook te merken in deze Doblò Cargo. De 1.6 MultiJet II heeft 105 pk en een koppel van maar liefst 290 Nm. De EcoJet uitvoering betekent een start-stop functie en een beloofd 15 procent lager verbruik. Dat kwam er bij onze verbruikstest niet helemaal uit. Wel is de motor ongemeen fel en greep de koppeling verrassend snel aan.

De laadruimte is marktconform. De Doblò Cargo scoort goed als het gaat om laadvermogen en laadvolume. Dat merken we ook in de cabine, waar de ruimte en het zicht rondom erg goed zijn. In tegenstelling tot sommige andere bestelauto’s heeft deze Doblò Cargo wel in hoogte verstelbare veiligheidsgordels en een haakje voor een jas.

Positief verrast zijn we door de onafhankelijke achterwielophanging. Die verbetert het rijcomfort fors, tot op het niveau van een personenauto.


Zelf ervaren ?
Maak even een afspraak bij de dichtsbijzijnde DEBA-vestiging.
We hebben verschillende varianten demo's beschikbaar voor een proefrit !
Vorige | Overzicht | Volgende
 
Kwaliteit, betrouwbaarheid en service op het hoogste niveau
 
Voertuigen
Waarom bij DEBA?
Bedrijfswagens FIAT / IVECO
Bedrijfswagens CityTransporter
Maatwerk bedrijfswagens
Voorraadvoordeel
Motoren (industrieel)
MKG laadkranen
Actuele voorraad
Offerte aanvragen
Werkplaats
Onderhoud en reparatie
Originele onderdelen
Schadeherstel
Laadklep service
Laadkraan service
Leasing & financiering
Verhuur
Camper service
Over DEBA
Historie
Kwaliteitsborging
Erkend duurzaam
Sponsoring
Algemene voorwaarden
Achtergrond FIAT
Achtergrond IVECO
Dealernetwerk FIAT
Dealernetwerk IVECO
Vacatures
# werken bij DEBA
Nieuws
Nieuws
Afleveringen
TruckTime! nieuwsbrief
Klant in beeld
Contact
Etten-Leur
Bergen op Zoom
Kapelle
> Bezoek onze showroom
     
Telefoon
076 50 349 60
E-mail
verkoop@deba-trucks.com
Vestigingen
Etten-Leur - Bergen op Zoom - Kapelle