Meedenken in oplossingen | Uit voorraad leverbaar | Maximale service | Aktie's | Nieuws | Afleveringen
Iveco Eurocargo International Truck-of-the-Year 2016

De Iveco Eurocargo is dinsdagavond, voorafgaand aan de vakbeurs Solutrans in Lyon, uitgeroepen tot International Truck of the Year 2016. De ITOY-award werd door juryvoorzitter Gianenrico Griffini uitgereikt aan Iveco’s CEO Pierre Lahutte.Het was al voor het tweede achtereenvolgende jaar dat Lahutte met een award in zijn handen staat, want vorig jaar won Iveco de International Van-of-the-Year award met de Daily. Nu is het dan de Eurocargo die als Truck-of-the-Year 2016 met de eer ging strijken, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De Eurocargo won met 101 punten, maar vlak daarachter zat Renault Trucks’ C- & K-series, met 98 punten. Derde werd ook al een bouwtruck, de nieuwe Ford Trucks Construction series. Daarachter eindigden de andere genomineerde trucks, de Volvo FH Dual Clutch, de DAF CF Silent en de Renault Trucks D.

Multidrop
De nieuwe cabine van de Eurocargo kreeg lof van de jury voor haar nieuwe vormen, die prima aansluiten bij de vereisten voor multidrop stadsdistributie. De rondere vormen zorgen ook voor een prima stroomlijn als de snelheid wat hoger is. Het interieur is vernieuwd tot een multifunctioneel kantoor, inclusief een console die ook ruimte biedt voor smartphones, tablets and navigatiesystemen. Die heeft de Eurocargo zelf ook al, met het multimedia- en fleetmanagementsysteem DriverLinc, opgezet in partnerschap met Astrata. Tijdens proefritten ondervonden de juryleden de nieuwe aandrijflijn met SCR-only motoren. De Astronic automatische transmissie met ecoroll functie kon ook op instemming rekenen. Daarnaast levert Iveco op de Eurocargo de Natural Power CNG motor, die stil en met minder emissie ook welkom is in de stad.

Stukje hoger
Bij de uitreiking concludeerde juryvoorzitter Gianenrico Griffini: “Iveco heeft met de Eurocargo een nieuwe middelgrote truck afgeleverd die wederom de lat een stukje hoger legt in dit zwaar bevochten segment, waar Iveco al 25 jaar in de top meedraait.” Iveco’s hoogste baas Pierre Lahutte nam de award dankbaar in ontvangst en zei meteen dat die mooi samenvalt met het 40-jarig jubileum van het merk. Hij herinnerde ook nog even aan het feit dat Iveco dit jaar met de Magelys al tot ‘Coach of the Year’ werd verkozen. De prijzenkast puilt dus zowat uit in Turijn.

De International Truck-of-the-Year Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de truck die in de voorafgaande 12 maanden de grootste bijdrage heeft geleverd aan transportefficiency, met als criteria technische innovatie, comfort, veiligheid, rijgedrag, brandstofverbruik en emissie en total cost of ownership (TCO). De jury bestaat uit 25 Europese landen. Voor Nederland zit TTM.nl hoofdredacteur Arjan Velthoven in de jury.

(bron : TTM)Vorige | Overzicht | Volgende
 
Kwaliteit, betrouwbaarheid en service op het hoogste niveau
 
Voertuigen
Waarom bij DEBA?
Bedrijfswagens FIAT / IVECO
Bedrijfswagens CityTransporter
Maatwerk bedrijfswagens
Voorraadvoordeel
Motoren (industrieel)
MKG laadkranen
Actuele voorraad
Offerte aanvragen
Werkplaats
Onderhoud en reparatie
Originele onderdelen
Schadeherstel
Laadklep service
Laadkraan service
Leasing & financiering
Verhuur
Camper service
Over DEBA
Historie
Kwaliteitsborging
Erkend duurzaam
Sponsoring
Algemene voorwaarden
Achtergrond FIAT
Achtergrond IVECO
Dealernetwerk FIAT
Dealernetwerk IVECO
Vacatures
# werken bij DEBA
Nieuws
Nieuws
Afleveringen
TruckTime! nieuwsbrief
Klant in beeld
Contact
Etten-Leur
Bergen op Zoom
Kapelle
> Bezoek onze showroom
     
Telefoon
076 50 349 60
E-mail
verkoop@deba-trucks.com
Vestigingen
Etten-Leur - Bergen op Zoom - Kapelle