Meedenken in oplossingen | Uit voorraad leverbaar | Maximale service | Aktie's | Nieuws | Afleveringen
Voorjaar 2016: tol in BelgiŽ

  

Als België dit voorjaar jaar zijn nieuwe tolsysteem voor vrachtauto’s introduceert, is er weer een nieuw stukje aan de lappendeken van Europese tolsystemen gebreid.

Voor eigen vervoerders en transportbedrijven zijn ze een crime: de talloze tolsystemen die de verschillende Europese landen hanteren. Frankrijk regelt het anders dan Italië en Duitsland heeft weer andere tolkastjes dan Spanje. Mede hierom is dienstverlener DKV Euro Service voorstander van één Europese standaard: het European Electronic Toll System (EETS).

 

Uitdaging

 

Dat EETS is echter nog niet van de grond gekomen en de komst van het satellietgestuurde tolheffingssysteem in België voor trucks vanaf 3,5 ton zorgt weer voor een nieuwe uitdaging. De tolheffing gaat in op 1 april en zal gaan gelden op de snelwegen en regionale wegen in de regio’s Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De hoogte van het tolbedrag hangt af van het maximum toegestaan gewicht, de Euronorm van het voertuig en de betreffende wegencategorie. De tol-data worden opgeslagen met behulp van een zogeheten on board unit (OBU).

Sinds 1 oktober is registratie voor de Belgische tol mogelijk. DKV levert een OBU en een uitgebreid diensten- en servicepakket, tegen een voor EVO-leden extra aantrekkelijk tarief. Gertjan Breij, managing director DKV Euro Service Benelux: ‘Dat zien we als een uitbreiding van de samenwerking tussen EVO en DKV. Wij leveren mobiliteitsdiensten aan EVO-leden voor 42 Europese landen.’ Ondernemers, ook niet-EVO-leden, kunnen contact opnemen met EVO of DKV om de mogelijkheden en voordelen op het gebied van brandstof, tol en aanvullende services te bespreken.

 

Tolheffingsessie op bedrijfsautoRAI

 

Op de BedrijfsautoRAI is er een speciale informatiesessie over de diverse tolsystemen in Europa en de nieuwe Belgische tolheffing in het bijzonder. In het ‘EVO-Theater’ (hal 1) verzorgt DKV deze presentatie op donderdag 22 oktober om 10:00 uur. Dat is dus nog voordat de beurs opengaat.

(bron: EVO)

  

Vorige | Overzicht | Volgende
 
Kwaliteit, betrouwbaarheid en service op het hoogste niveau
 
Voertuigen
Waarom bij DEBA?
Bedrijfswagens FIAT / IVECO
Bedrijfswagens CityTransporter
Maatwerk bedrijfswagens
Voorraadvoordeel
Motoren (industrieel)
MKG laadkranen
Actuele voorraad
Offerte aanvragen
Werkplaats
Onderhoud en reparatie
Originele onderdelen
Schadeherstel
Laadklep service
Laadkraan service
Leasing & financiering
Verhuur
Camper service
Over DEBA
Historie
Kwaliteitsborging
Erkend duurzaam
Sponsoring
Algemene voorwaarden
Achtergrond FIAT
Achtergrond IVECO
Dealernetwerk FIAT
Dealernetwerk IVECO
Vacatures
# werken bij DEBA
Nieuws
Nieuws
Afleveringen
TruckTime! nieuwsbrief
Klant in beeld
Contact
Etten-Leur
Bergen op Zoom
Kapelle
> Bezoek onze showroom
     
Telefoon
076 50 349 60
E-mail
verkoop@deba-trucks.com
Vestigingen
Etten-Leur - Bergen op Zoom - Kapelle