Meedenken in oplossingen | Uit voorraad leverbaar | Maximale service | Aktie's | Nieuws | Afleveringen
Just Drive en Boxkit slaan carrosseriebedrijf over

Nederland en België is een leverancier van gesloten carrosserieën voor bestelauto’s rijker. De eigenaren van Value&More en Just Drive Company hebben na zeven maanden voorbereiding Boxkit opgericht en nemen daarmee de productie van lichtgewicht gesloten carrosserieën in eigen hand. Grondig marktonderzoek door Just Drive Company in Nederland en België in het voorjaar van 2014 heeft uitgewezen, dat bedrijfswagendealers naarstig op zoek zijn naar bruto urendekking. Al snel kwam Just Drive tot de conclusie dat het bestaande productgamma van gesloten carrosserieën uitgebreid moest worden met een product wat aansluiting zou vinden bij de behoefte van de dealer. Het contact met Roel Tigelaar van Value&More paste qua timing precies in de strategische planning van Just Drive Company.

Assemblage bij dealer
Roel Tigelaar, directeur van Boxkit, heeft een carrosserie ontwikkeld voor chassis met een GVW van 3,5 tot en met 5,2 ton welke aan de volgende drie criteria moet voldoen: mogelijkheid voor assemblage door het dealerbedrijf, robuust en reparatievriendelijk. De nieuwe carrosserie is zodanig ontwikkeld, dat deze eenvoudig door een bedrijfswagendealer samen te bouwen is. Revolutionair is de vloergroep met bodemplaat. Deze wordt compleet voorgemonteerd aangeleverd. Just Drive beschikt in Waardenburg bij Hartog-Est over een eigen montageafdeling voor dealers welke niet zelf willen of kunnen assembleren. De carrosserieën welke Just Drive in Waardenburg assembleert worden compleet, met- of zonder laadklep, afgeleverd aan de bedrijfswagendealer.

Alle profielen worden in eigen regie met eigen matrijzen geproduceerd en zijn reparatievriendelijk ontworpen. Bij een eventuele schade hoeft het voertuig niet meer naar de carrosseriebouwer of reparatiebedrijf. De dealer kan de reparatie eenvoudig zelf uitvoeren met invulling van de eigen urendekking. Tigelaar: “Ik ben overtuigd van het product en het idee, maar zocht een partij die voor mij niet alleen de verkoop en marketing uit handen kon nemen maar die vooral de markt begrijpt. Via via had ik vernomen, dat Just Drive Company ver was met marktontwikkeling en het uitrollen van een verkoopstrategie gericht op de toekomst. De interesse was gelukkig wederzijds.”

Werkplaatsuren
De carrosserieën van Boxkit worden onder het label van Just Drive verkocht. De verkoop geschiedt alleen en uitsluitend aan dealerbedrijven. Met het oog op de veranderingen in de markt en gericht naar de toekomst slaat Just Drive met de Boxkit de carrosseriebouwer over. Ton de Graaff: “Gericht op de toekomst heeft Just Drive al eerder de keuze gemaakt om de dealerbedrijven exclusief als klantenkring te zien. In het standaard segment verwachten wij, dat de bedrijfswagendealer zoveel mogelijk werkplaatsuren naar zich toe wil trekken. Wij hebben naar onze klanten geluisterd en spelen daar op in.”

“Vanzelfsprekend bieden wij met onze montageservice in Nederland en België ook de mogelijkheid om een compleet opgebouwd product aan het dealerbedrijven te leveren,” vult Luc Malysse aan. De eerste voertuigen zijn inmiddels opgebouwd en uitvoerig getest. De serieproductie bij Boxkit is start volgens planning begin augustus begonnen. Just Drive werkt in Nederland en België met in totaal vier verkoopmedewerkers.

Het Just Drive concept is vanaf heden verkrijgbaar bij DEBA Bedrijfswagens Etten-Leur.

Meer weten en/of een offerte ?
Neem dan even contact met ons op, telefoonnummer 076 5034960 of e-mail verkoop@deba-trucks.com

 

Vorige | Overzicht | Volgende
 
Kwaliteit, betrouwbaarheid en service op het hoogste niveau
 
Voertuigen
Waarom bij DEBA?
Bedrijfswagens FIAT / IVECO
Bedrijfswagens CityTransporter
Maatwerk bedrijfswagens
Voorraadvoordeel
Motoren (industrieel)
MKG laadkranen
Actuele voorraad
Offerte aanvragen
Werkplaats
Onderhoud en reparatie
Originele onderdelen
Schadeherstel
Laadklep service
Laadkraan service
Leasing & financiering
Verhuur
Camper service
Over DEBA
Historie
Kwaliteitsborging
Erkend duurzaam
Sponsoring
Algemene voorwaarden
Achtergrond FIAT
Achtergrond IVECO
Dealernetwerk FIAT
Dealernetwerk IVECO
Vacatures
# werken bij DEBA
Nieuws
Nieuws
Afleveringen
TruckTime! nieuwsbrief
Klant in beeld
Contact
Etten-Leur
Bergen op Zoom
Kapelle
> Bezoek onze showroom
     
Telefoon
076 50 349 60
E-mail
verkoop@deba-trucks.com
Vestigingen
Etten-Leur - Bergen op Zoom - Kapelle