Meedenken in oplossingen | Uit voorraad leverbaar | Maximale service | Aktie's | Nieuws | Afleveringen
Een op de drie vrachtwagens rijdt zonder vracht over de Brabantse snelwegen

EINDHOVEN - Een op de drie vrachtwagens op de Brabantse snelwegen rijdt zonder vracht. Soms noodgedwongen, maar in veel gevallen laat een efficiënte planning te wensen over of ontbreekt samenwerking met andere bedrijven om bijvoorbeeld vrachten te combineren. Met slimme software gaat de logistieke- en transportsector dit probleem te lijf.

“Met een efficiëntere planning kan het dagelijkse aantal van 150.000 vrachtwagens op de Nederlandse wegen met tien procent worden teruggedrongen. Moet je eens kijken wat voor een ruimte dat geeft op de wegen en hoeveel geld dat scheelt”, zegt Willem Heeren, voorzitter van Dinalog in het tv-programma Booming Brabant. In Dinalog werken logistieke dienstverleners, verladers, kennisinstellingen en overheden samen aan innovaties in de logistieke sector.

Bouwsector en supermarkten
Volgens Heeren zijn lege vrachtwagens niet altijd te voorkomen. “In de bouwsector worden de materialen op een bouwplaats afgeleverd. Daarna gaat de vrachtwagen terug naar het depot om nieuwe materialen te halen. Dat geldt ook voor de vrachtwagens die supermarkten bevoorraden. Die nemen hoogstens leeggoed mee terug.”

Dat élke vrachtwagen steeds met een volle vracht op pad gaat, is een illusie. “Maar de huidige situatie kan wel aanmerkelijk verbeterd worden. Bijvoorbeeld met de hulp van een softwareplatform dat speciaal ontwikkeld is voor logistieke operaties”, illustreert Heeren.

Op het platform worden vraag en aanbod van verschillende bedrijven en transporteurs bij elkaar gebracht. “Door de goederenstroom in kaart te brengen en gegevens uit te wisselen kunnen ritten en vrachten beter worden gecombineerd. Door met andere partijen samen te werken kan er geld worden verdiend.”

Op stoom
Volgens Heeren beginnen deze ontwikkelingen in de logistieke sector langzaam op stoom te komen. “Aan de ene kant zijn er nu meer mogelijkheden via internet, aan de andere kant hadden ondernemers de afgelopen jaren tijdens de crisis wel andere zorgen aan hun hoofd. Ik denk dat we door software-optimalisatie het aantal lege vrachtwagens de komende vijf jaar flink gaan terugdringen.”

(bron : Omroep Brabant)Vorige | Overzicht | Volgende
 
Kwaliteit, betrouwbaarheid en service op het hoogste niveau
 
Voertuigen
Waarom bij DEBA?
Bedrijfswagens FIAT / IVECO
Bedrijfswagens CityTransporter
Maatwerk bedrijfswagens
Voorraadvoordeel
Motoren (industrieel)
MKG laadkranen
Actuele voorraad
Offerte aanvragen
Werkplaats
Onderhoud en reparatie
Originele onderdelen
Schadeherstel
Laadklep service
Laadkraan service
Leasing & financiering
Verhuur
Camper service
Over DEBA
Historie
Kwaliteitsborging
Erkend duurzaam
Sponsoring
Algemene voorwaarden
Achtergrond FIAT
Achtergrond IVECO
Dealernetwerk FIAT
Dealernetwerk IVECO
Vacatures
# werken bij DEBA
Nieuws
Nieuws
Afleveringen
TruckTime! nieuwsbrief
Klant in beeld
Contact
Etten-Leur
Bergen op Zoom
Kapelle
> Bezoek onze showroom
     
Telefoon
076 50 349 60
E-mail
verkoop@deba-trucks.com
Vestigingen
Etten-Leur - Bergen op Zoom - Kapelle