Meedenken in oplossingen | Uit voorraad leverbaar | Maximale service | Aktie's | Nieuws | Afleveringen
Loprais met Iveco in eigen kleuren naar Dakar (met 3D video)
Ales Loprais werd woensdag in Praag gepresenteerd als coureur voor Team de Rooy. De snelle Tsjech gaat echter rijden in een Iveco Powerstar in de bekende rood-zwarte tinten van het Instaforex Loprais team. De komende Dakar rally voert overigens niet door Chili.


Gerard de Rooy kondigde direct na de finish van Le Dakar 2015 al aan zijn team te willen versterken. De eerste versterking is Ales Loprais, die vergezeld van zijn oom Karel woensdag al De Rooy rijder werd gepresenteerd. “Ik geloof dat de samenwerking een krachtige gaat worden. Teamwork is in Dakar van groot belang. Het gaat niet alleen om financiering van je team, maar zeer zeker ook om de performance van de coureurs”, aldus Loprais tegen de Tsjechische site Sport.

Ook Gerard de Rooy toonde zich positief. “Met Ales erbij hebben we een sterk team dat onze Russische blauwe vrienden (Kamaz, red.) kan verslaan. Ik heb meerdere malen geprobeerd hun dominantie te doorbreken, maar in mijn eentje is dat niet te doen.” Team de Rooy zal met vijf auto’s aan de start komen van Le Dakar 2016. Wie de andere drie Iveco’s gaan bemannen, en of daar nog een snelle klassementsrenner bij zit, is nog niet bekend.

Volgende week maakt Dakar-organisatie de route voor Le Dakar 2016 bekend. Nu al is bekend dat Chili niet wordt opgenomen in de route. De reden zou de regelmatige overstromingen zijn. Als alternatief wordt Paraguay genoemd. Het wordt interessant te zien hoe de coureurs het weglaten van Chili oppakken. De hoge zandduinen in Chili, zo rond Copiapo, worden door de coureurs erg gewaardeerd. Onder meer Hans Stacey liet zich recent uit over het minder aantrekkelijk wordende parcours in de Dakar Rally. Eerder al besloot de ASO om Peru uit het routeboek te halen.Vorige | Overzicht | Volgende
 
Kwaliteit, betrouwbaarheid en service op het hoogste niveau
 
Voertuigen
Waarom bij DEBA?
Bedrijfswagens FIAT / IVECO
Bedrijfswagens CityTransporter
Maatwerk bedrijfswagens
Voorraadvoordeel
Motoren (industrieel)
MKG laadkranen
Actuele voorraad
Offerte aanvragen
Werkplaats
Onderhoud en reparatie
Originele onderdelen
Schadeherstel
Laadklep service
Laadkraan service
Leasing & financiering
Verhuur
Camper service
Over DEBA
Historie
Kwaliteitsborging
Erkend duurzaam
Sponsoring
Algemene voorwaarden
Achtergrond FIAT
Achtergrond IVECO
Dealernetwerk FIAT
Dealernetwerk IVECO
Vacatures
# werken bij DEBA
Nieuws
Nieuws
Afleveringen
TruckTime! nieuwsbrief
Klant in beeld
Contact
Etten-Leur
Bergen op Zoom
Kapelle
> Bezoek onze showroom
     
Telefoon
076 50 349 60
E-mail
verkoop@deba-trucks.com
Vestigingen
Etten-Leur - Bergen op Zoom - Kapelle