+5 Afbeeldingen

Schitterende IVECO Daily's voor Suittruck

Mobiele maatwerkpak-verkoper Suittruck kiest voor een bijzonder chique maatwerk bedrijfswagen

Rutger Vlaming (38) was twee jaar geleden aan de borrel op een foodtruckfestival. Toen hij een sushi truck zag, grapte hij met zijn vriendin over een suit-truck. Inmiddels reist hij ermee rond om maatpakken te slijten bij bedrijven.Onder de naam Suittruck is de reizende kleermaker inmiddels een maand of vijf actief. 

De op maat gemaakte opbouw van de suit-truck heeft een binnenruimte van grofweg 2 bij 4 meter. Aan de wand hangen rekken met pakken, broeken en jassen. De zithoek is voorzien van een houten tafel, zachte bankjes, en espressomachine en een koelkast. Mappen met daarin stoffen en knopen en een beeldscherm aan de wand moeten de klant helpen om tot een stijlvolle keuze te komen.

Vlaming en twee collega's rijden met de twee matgrijze IVECO Daily’s door het land, langs particulieren en bedrijven. Zo'n twee adressen per dag. Bedrijven zoals Oracle, de Stadstuin in Utrecht en de High Tech Campus in Eindhoven laten hun medewerkers kleden door de startup.

"We sluiten natuurlijk mooie deals met de bedrijven", zegt Vlaming. "Het voordeel is dat we geen bedrijfsruimte claimen. Mensen komen bij ons in de truck, krijgen een kop koffie en worden opgemeten."

Na het uitzoeken van stoffen voor een pak, broek of schoenen duurt het een week of vijf voordat het bedrijf kan leveren. "De spullen worden gemaakt in Portugal en Spanje, de stoffen komen van luxeleveranciers zoals Scabal. We bezorgen het thuis of op je werk."

Suittruck wil volgend jaar uitbreiden met zes trucks, zodat heel Nederland en België voorzien kunnen worden. Binnen vijf jaar wil oprichter Rutger Vlaming zijn debuut maken in de Verenigde Staten.

suittruck.com

Meer nieuwsberichten

Wat is uw uitdaging?

Wij nemen hem graag aan!

Daag ons uit