Nikola met genen Iveco S-Way

Tijdens een evenement in Turijn gaven Iveco en de Amerikaanse start-up Nikola een toeklichting op hun samenwerking. Daarbij werd een vernieuwde Nikola Tre onthuld, die onderhuids veel overeenkomsten heeft met de Iveco S-Way.

Nikola en Iveco werken aan een versie van de Nikola Tre, bedoeld voor Europa. Daarbij is het mogelijk dat de klant pas op een laat moment kiest voor een batterij-elektrische versie, dan wel een versie met brandstofcel met waterstof als energiedrager.

Toeleveranciers
Nikola-topman Trevor Milton legde uit dat zijn bedrijf op zoek was naar een ‘echte truckproducent’, die de noodzakelijke knowhow zou kunnen inbrengen om het project van de grond te krijgen.

In de zaal bevonden zich ook toeleveranciers zoals ZF en Bosch, die Iveco en Nikola assisteren bij het realiseren van Level 4 en 5 autonome techniek. Milton benadrukte dat die techniek nog verder weg is. Maar het is de bedoeling dat in 2021 de eerste prototypes de weg op gaan. Milton toonde zich blij dat zo veel vordering is gemaakt, sinds zijn event in april in Phoenix.

S-Way Iveco
Wie goed kijkt, ziet de nodige overeenkomsten met de nieuwe S-Way van Iveco. De aandrijflijn die daar in zit, ontbreekt echter bij de Nikola Tre, die evenmin brandstoftanks meer heeft. Op het podium stond een trekker met korte wielbasis, waar alles ingebouwd moet worden. Nikola houdt vast aan 2700 Nm koppel, 500 tot 1200 kilometer actieradius (afhankelijk van de techniek die je kiest). In het geval van waterstof zou er een ‘refilltime’ zijn van tien minuten tot een kwartier. Het beschikbare vermogen bedraagt 1200 pk.

Meer nieuwsberichten

Wat is uw uitdaging?

Wij nemen hem graag aan!

Daag ons uit