IVECO wordt losgekoppeld van CNHi

John Elkann’s concern Exor, zal waarschijnlijk overmorgen vanaf de beurs in New York, aankondigen dat het vrachtwagenmerk Iveco de volgende kandidaat zal zijn voor een Spin-off. Het is een plan dat al door wijlen Sergio Marchionne, op Lingotto in de bureaula was gelegd, als strategie voor de toekomst. Het ooit door fusies van vrachtwagendivisies van Lancia, Fiat en OM gevormde Iveco, is momenteel nog een eenheid met CNH Industrial NV, dat in 2013 als beursgenoteerd bedrijf is gevormd uit Fiat Industrial en CNH. Het losweken van Iveco zorgt voor een waardevermeerdering van rond de 5 miljard voor CNH Industrial.

Iveco is het Italiaanse merk dat zich op internationaal niveau bezig houdt, met de productie van middelgrote en zwaardere bedrijfsvoertuigen. Behalve trucks en busjes, bouwt men ook touringcars (Irisbus), graafmachines en speciale voertuigen voor de bouw (Astra), het leger en brandweer (Magirus). Daarnaast zijn er ook nog tal van motorenfabrieken, die onderdeel vormen van Iveco. De fabrieken staan behalve in Italië ook in vele andere landen zoals Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Brazilië, Argentinië, China en Frankrijk.

Iveco is al jaren een gezonde en groeiende bedrijfstak van CNHi. Intussen maken bonden in Italië zich zorgen over wat dit op termijn zal betekenen voor de vele werknemers die aan Iveco verbonden zijn. Zo’n 6.350 mensen die respectievelijk in Turijn, Brescia, Suzzara en Bolzano actief zijn, zonder de grote motorenfabriek in Foggia (FPT-Iveco / SOFIM) mee te rekenen, waar ook al een tijdje de nodige onzekerheid over bestaat. Men zegt dat Jeep eveneens kandidaat is voor een aparte beursnotering. Met Ferrari werd enkele jaren geleden al een dergelijke stap gezet.

 

 

Meer nieuwsberichten

Wat is uw uitdaging?

Wij nemen hem graag aan!

Daag ons uit