+13 Afbeeldingen

Officiële presentatie voor Korps Mariniers ; dé DMV Anaconda


Vandaag was het dan zover... Dé officiële presentatie van de DMV ANACONDA.

De Anaconda heeft 4x4 aandrijving, een krachtige 180 Pk motor (koppel 430 Nm) en een automatische versnellingsbak. Dit volledig door DEBA ontwikkelde voertuig is geheel op maat geconfigureerd volgens de gewenste specificaties van de Commando Zeestrijdkrachten (CZSK) en Defensie Materieel Organisatie (DMO).  In totaal gaan we 46 voertuigen leveren aan het Korps Mariniers !   
Ambitieuze levertijd in combinatie met hoge kwaliteit !      # T R O T S

Vandaag is het voertuig in besloten kring gepresenteerd aan Defensie, 28 en 29 november kunt u het voertuig zelf komen bewonderen in Breda. De DMV (Dutch Military Vehicles) Anaconda zal aanwezig zijn op onze stand tijdens de Businessdagen West-Brabant in de Breepark-evenementenhal in Breda ! Dit zeer imposante voertuig even van dichtbij bekijken is zeker de moeite waard !

-------------------------------------------------------------------------------------------

Lees hier het artikel van de verslaggever van BN-DeStem 

Dit is hem: de Anaconda, bedrijf uit Etten-Leur presenteert militair voertuig

ETTEN-LEUR - Vrijdag heeft DEBA Bedrijfswagens in Etten-Leur de allereerste DMV (Dutch Military Vehicle) 4x4 voor de Nederlandse strijdkrachten in het Caribisch gebied gepresenteerd aan Defensie, partnerbedrijven, toeleveranciers en medewerkers. Het was showtime. 

De eerste 36 stuks worden op 31 januari 2019 formeel overgedragen aan het Korps Mariniers op Curaçao. Twee maanden later volgen er nog eens 10. 

Onder groot applaus reed het eerste kant-en-klare vehikel de bedrijfshal binnen.
Er werd ook enthousiast gereageerd op de deze week bedachte naam voor het stoere voertuig: Anaconda.

Slang
 “De wagen heeft een beetje de kop van een slang, is sterk op land en water, tamelijk geruisloos en nogal dodelijk”, verklaart Xander Zonligt van DEBA te naam van de 7-tonner.  Veel lof vanuit Defensie was er voor het uiterlijk van de Anaconda. Een van de aanwezigen noemde het voertuig “een vet ding”, een ander liet het woord “monster” vallen. “Maar het gaat natuurlijk niet om de looks, maar om de taken die het straks uit moet voeren”, zei majoor Jacko Rijzinga namens de Defensie Materieel Organisatie.  Nog meer waardering was er zo mogelijk voor de doorlooptijd waarin DEBA de klus gaat klaren: 5 maanden. “Alle betrokken hebben zoiets van: niet lullen, maar poetsen. Dat is de spirit waarmee wij werken”, aldus DEBA-directeur Mark Scheffers. 

Bekijk hier de introductie film ! 

Meer nieuwsberichten

Wat is uw uitdaging?

Wij nemen hem graag aan!

Daag ons uit