In een raceauto naar de OK in het Amphia Ziekenhuis

Initiatief van 4 Etten-Leurse ondernemers

Donderdag 18 oktober hebben 4 ondernemers uit Etten-Leur 4 racemonsters geschonken aan het Amphia Ziekenhuis in Breda. De race-auto's zijn bedoeld om kinderen onbezorgd zelf naar de OK te laten scheuren. Dit blijkt niet alleen te helpen om kinderen een betere ervaring te geven, maar is natuurlijk ook heel erg stoer als je als kind zelf rond mag rijden in echte auto van Audi, Mercedes of Lamborghini!

Initiatief van 4 Etten-Leurse ondernemers

Initiatiefnemer Hugo van Driel van Reclamebeesten kwam op dit idee naar aanleiding van dergelijke initiatieven in het Sophia Kinderziekenhuis en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

Nadat het idee geboren was, werd contact gezocht met Dr. Giel Baaij, Programmamanager Fondsenwerving en Sponsoring Nieuw Amphia, wie verantwoordelijk is voor dergelijk initiatieven voor de Kinderafdeling van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Na een dol enthousiaste reactie werden sponsoren gezocht om daadwerkelijk de auto's te kunnen leveren.

Door de krachten te bundelen met 3 andere ondernemers uit Etten-Leur, Patrick Hommel van Hommel Autobedrijven, Jeroen Poppelaars van Deba Bedrijfswagens en Alex Mussers van Bresam Heftrucks, was het mogelijk om 4 auto remote auto's te leveren aan het Amphia Ziekenhuis. De auto's zijn zelf te bedienen door de kinderen en verpleegkundigen lopen mee met een afstandsbediening voor de veiligheid.

Met een lach naar de OK

Een operatie is voor iedereen spannend; niet alleen voor volwassen, maar met name voor kinderen en ook de ouders van kinderen. Ervaringen uit andere ziekenhuis uit Nederland en Amerika leren ons dat kinderen minder gestrest naar een operatie gaan. En door de lach die op de gezichtjes van de kinderen verschijnt tijdens het rijden, zijn ook de ouders rustiger. Ook dit heeft weer een rustig effect op de kinderen zelf. Kortom een win-win situatie voor iedereen.

En daarbij; wie wil er nu niet in een Audi, een Mercedes of een Lamborghini naar de OK rijden?

Mocht u binnenkort in het Amphia Ziekenhuis een van de kinderen voorbij zien scheuren, weet u nu wie daar verantwoordelijk voor zijn:

Hugo van Driel – Reclamebeesten
Patrick Hommel – Hommel Autobedrijven
Jeroen Poppelaars - Deba Bedrijfswagens
Alex Mussers - Bresam Heftrucks

Foto: Jeroen Poppelaars - Deba Bedrijfswagens, Alex Mussers - Bresam Heftrucks, Ignace Nolet - De vrienden van Amphia - Dr. Hulsman - Amphia Ziekenhuis - Hugo van Driel – Reclamebeesten, Patrick Hommel – Hommel Autobedrijven, Dr. Torn – Amphia Ziekenhuis

Meer nieuwsberichten

Wat is uw uitdaging?

Wij nemen hem graag aan!

Daag ons uit