'Groene Bedrijfswagens'

Klaar voor een schone toekomst

Duurzaamheid en oog voor het milieu vinden we belangrijk bij DEBA. Daarom is DEBA Bedrijfswagens bijvoorbeeld in het bezit van het 'Erkend Duurzaam'-certificaat. Dit certificaat wordt uitgereikt door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) & BOVAG en is het bewijs dat DEBA in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Ook de merken waarvan we dealer zijn hebben duurzaamheid en milieu hoo in het vaandel staan. FIAT Professional & IVECO zijn koplopers in innovaties op het gebied van 'groene mobiliteit'. Als hoofddealer van deze merken hebben we dan ook de beschikking over een aantal bedrijfswagenmodellen met alternatieve aandrijving zoals, CNG/biogas, LNG/biogas en elektrische aandrijving.

FIAT Professional
FIAT is vooruitstrevend op het gebied van alternatieve brandstoffen, maar liefst drie modellen zijn leverbaar met duurzame aandrijvingen. De Fiorino, Doblò én de grote Ducato zijn allen beschikbaar met een CNG-motor. CNG wordt ook wel biogas of groengas genoemd, en is de duurzame variant van aardgas. Groengas wordt geproduceerd uit natuurlijke bronnen, zoals afvalresten, slib en dierlijke restproducten. Het grote voordeel van groengas ten opzichte van aardgas, is dat er vrijwel geen schadelijke stoffen vrijkomen bij de verbranding. Daarnaast zijn de kosten van groengas ook veel lager dan reguliere brandstoffen, tot 50% minder op een volle tank benzine.

Fiat is het enige merk met bedrijfsvoertuigen die af fabriek leverbaar zijn als groengasauto, namelijk 6 personenwagens en 3 bedrijfswagens. Doordat deze af fabriek geleverd zijn, heeft u geen verlies van ruimte doordat de tanks onder de wagenbodem zijn geplaatst, en is er uitgebreid getest op het gebied van veiligheid. Eveneens betekend dit dat u voor onderhoud en garantie gewoon bij uw lokale dealer terecht kan. Zeker nu er een landelijk dekkend netwerk aan vulpunten is, wat nog steeds verder wordt uitgebreid, zijn er geen drempels meer om uw mobiliteit schoner, stiller en kosten efficiënt te vergroenen.

Eco-motoren zijn niet alleen vriendelijk voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. De besparing op de kilometerkosten bedraagt zo'n 30% ten opzichte van diesels en 50% vergeleken met benzinemotoren. Maar de afname van de variabele kosten is niet het enige: zo biedt groengas u in sommige gevallen ook ook financiële voordelen in de vorm van milieusubsidies. De onderhoudskosten zijn vergelijkbaar met die van traditionele motoren en de actieradius van gecombineerde benzine/(aard)gas-motoren kan oplopen tot ruim 800 kilometer.

Kan groengas opraken?
Nee. Uit bijna alle organische afvalstromen zoals mest, afval en slib kan groengas opgewekt worden. En organisch afval zal er altijd zijn. Zo kan er altijd groengas geproduceerd worden en kunt u blijven rijden op deze natuurlijke brandstof.

Een groengas‐voertuig doet niet onder voor een soortgelijk benzine- of dieselvoertuig. In Europa heeft Fiat ruime ervaring als het gaat om voertuigen op groengas. Zo rijden er in Europa al meer dan 800.000 Fiats op groengas. Uit diverse ervaringen van onze klanten blijkt dan ook, dat het onderhoudspeil van een groengasauto op een gelijk dan wel lager niveau ligt als een vergelijkbare dieseluitvoering. Daarnaast is een groengasauto vele malen stiller dan een dieselvoertuig, wat zeker als voordeel gezien mag worden.

Zeker nu er een landelijk dekkend netwerk aan vulpunten is, wat nog steeds verder wordt uitgebreid, zijn er geen drempels meer om uw mobiliteit schoner, stiller en kosten efficiënt te vergroenen.

IVECO

IVECO heeft twee duurzame bedrijfswagens in haar assortiment; de Daily Blue Power en de Stralis NP. De IVECO Daily is in zowel een CNG uitvoering als volledig elektrisch leverbaar, wat een unicum is in de bedrijfswagenmarkt. In een wereld waar stedelijke omgevingen steeds verder worden afgesloten voor dieselvoertuigen, bieden deze voertuigen met hun lage emissiewaarden de perfecte uitkomst.

IVECO is een echte innovator wat betreft duurzame voertuigen, wat ook beloond wordt met de “International Van Of The Year 2018” award voor de Daily Blue Power. Naast de CNG-uitvoering, welke net als de FIAT modellen op groengas rijd, en de elektrische uitvoering, heeft IVECO ook een speciale diesel uitvoering van de Daily. Dit voertuig is nu al geschikt voor de strengere emissie-eisen in 2020, terwijl het gewoon een dieselmotor is! Ook diesels kunnen dus duurzaam zijn.

Iveco Blue Power lineup

In de zware vrachtwagenmarkt heeft IVECO ook niet stil gezeten, maar hebben zij juist een Natural Power variant geproduceerd van haar truck voor wegvervoer; de Stralis. Deze duurzame vrachtwagen is leverbaar met zowel CNG als LNG brandstoffen, of met een combinatie van beiden. Hierdoor is een bereik van 1.600 km op één tanklading perfect mogelijk! Natuurlijk zijn de brandstofkosten ook lager, maar met name de emissie van schadelijke stoffen is vele malen minder dan bij dieselmotoren; wel 60% minder stikstofoxide en 99% minder fijnstof!

Stralis NP LNG/CNG

Als merkdealer van IVECO zijn wij dan ook trots op deze prestaties, en hebben wij enkele vaste klanten die zeer tevreden zijn over deze duurzame transportoplossingen. Bijvoorbeeld Lauwen Transport uit Etten-Leur: 

Vragen of opmerkingen over een duurzame bedrijfswagen?

Neem contact op met één van onze experts

Contactinformatie