Meedenken in oplossingen | Uit voorraad leverbaar | Maximale service | Aktie's | Nieuws | Afleveringen

FIAT Fiorino

De compacte, maar veelzijdige bestelwagen...

  

De nieuwe Fiorino Cargo is het ideale alternatief voor het vervoer van goederen en wordt in Februari 2008 op de markt gelanceerd. Aan de basis van het project staat een innovatief idee: ontwikkel een auto met compactere buitenafmetingen dan die van bedrijfsauto’s in het 1B segment (de kleine bestelauto’s) maar met dezelfde inhoud en dezelfde serviceability, lagere onderhoudskosten en een aantrekkelijke prijs. De nieuwe Fiorino is een wendbare auto die gemakkelijk te parkeren is dankzij een draaicirkel (tussen stoepranden) van slechts 9,95 meter. Dit is één van de redenen waarom de nieuwe Fiorino ideaal is voor bestuurders die veel tijd achter het stuur doorbrengen, voor het bezorgen van bestellingen, als zakenauto, voor koeriers en onderhoudsmonteurs, servicebedrijven of verkopers. 

Originele stijl, compacte buitenmaten en grote laadvloer

De nieuwe Fiorino heeft een modern design met een herkenbare persoonlijkheid, dynamiek en robuustheid. De voorzijde heeft een onderscheidend voorkomen dat wordt onderstreept door de ‘bumperbeschermers’ en door de origineel gestylde (grote) koplampen die harmonieus in het design van de bestelauto passen. De motorkap, waarin de ronde vormen van de bumper zijn voortgezet, vloeit op logische wijze over in de voorruit. 

De nieuwe Fiorino oogt als een robuuste auto. De achterzijde wordt gekenmerkt door rechte lijnen die de indruk van een behoorlijk grote laadruimte wekken. De sportieve lijnen verlenen de Fiorino een dynamische uitstraling; de flankbescherming en grepen van de schuifdeur (afhankelijk van uitvoering verticaal geplaatst) komen robuust en solide over. De dichte uitvoeringen hebben compleet vlakke zijkanten. Een kenmerk dat er voor zorgt dat de auto beter en gemakkelijker te bestickeren is. Ondanks zijn compacte afmetingen (slechts 3,86 lang, 1,72 meter hoog en 1,71 meter breed) beschikt de nieuwe Fiorino over een ruime laadruimte met een logische en rechthoekige indeling en een volume van 2,5 kubieke meter, een laadvermogen tot maar liefst 635 kg (inclusief bestuurder) en een interieurlengte van anderhalve meter. Daarnaast is de laadvloer uitgerust met zes stevige en praktische ringen om goederen mee vast te zetten, terwijl de lage laaddrempel (slechts 527 mm) het in- en uitladen vergemakkelijkt. 

 
 
Moderne krachtbronnen en robuuste ophanging voor optimaal rijcomfort

Dankzij het ontwerp van de wielophangingen en de pittige, moderne krachtbronnen die tevens milieuvriendelijk en brandstofefficiënt zijn is het rijcomfort altijd al een sterk punt geweest van de bedrijfswagens van Fiat Professional. De nieuwe Fiorino wordt geleverd met een keuze uit twee moderne Euro 4 motoren – een 1.4 benzineversie met 73 pk of een 1.3 Multijet turbodiesel met 75 pk en optionele roetfilter. Beide bieden plezierige rijeigenschappen, zijn betrouwbaar en hebben oog voor het milieu, naast uitstekende prestaties en verminderde ‘running costs’ (brandstofverbruik en onderhoud). Daarnaast is de service-interval vastgesteld op 30.000 kilometer en de indeling van onderdelen onder de motorkap zorgt voor een aanzienlijk beperktere onderhouds- of reparatietijd. In combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een gerobotiseerde zesbak zorgt de 1.3 Multijet echt voor een technologisch voordeel. In de praktijk resulteert dat in een lager brandstofverbruik (4,5 l/100 km gecombineerd, wat een actieradius van duizend kilometer op één tank brandstof betekent), lagere emissies (de CO2-waarde bedraagt 119 g/km), een verbeterd geluidsniveau (dankzij multipoint injectie), minder vibraties en uitstekende prestaties (topsnelheid 157 km/u). Ook de 73 pk’s van de 1.4 benzineversie (met handgeschakelde vijfversnellingsbak) zorgen voor prima prestaties en een vlot karakter in het verkeer. Maar optimaal rijcomfort betekent tevens vertrouwen op een afstelling van de wielophanging die grondig getest en betrouwbaar is, met een McPherson ophanging vóór en een torsieas achter. Deze combinatie zorgt samen met de 15 inch wielen voor uitstekende, dynamische eigenschappen, dynamische stabiliteit, een prima wegligging en reactiesnelheid en een precieze besturing onder alle laadcondities (hydraulische stuurbekrachtiging is standaard).

Volledige bescherming voor inzittenden en lading

De nieuwe Fiorino verzekert een optimale bescherming van de inzittenden en lading en zorgt voor aanzienlijk lagere bedrijfskosten. Zo is de voertuigstructuur bijvoorbeeld zeer stijf, vooral met betrekking tot het bestuurderscompartiment (voor de bescherming van inzitten tegen binnendringende voorwerpen) dankzij speciale, energieabsorberende delen. Bovendien bieden de grote bumpers, zonder scherpe hoeken, optimale bescherming (vooral tijdens ongevallen bij lage snelheden) en zijn ze gemakkelijk te vervangen om reparatiekosten te beperken. Naast een krachtig remsysteem biedt de nieuwe Fiorino standaard ABS met EBD, driepuntsgordels met voorspanners en spankrachtbegrenzers, hydraulische stuurbekrachtiging en een airbag voor de bestuurder (een passagiersairbag, zijairbags en parkeersensoren achter zijn optioneel leverbaar). De afsluiting van de voor- en achterportieren geschiedt afzonderlijk en daarom is het mogelijk de laadruimte te gebruiken terwijl de voorportieren afgesloten zijn. Tot slot is de nieuwe Fiorino tevens voorzien van een alarmsysteem en ‘dead-lock’, het centrale portiervergrendelingsysteem dat bescherming biedt tegen inbraak door de deurgreep aan de binnenzijde en alle aan het slot gerelateerde mechanische zaken uit te schakelen.


Meer weten?
Klik even op onderstaande kaart voor de contactgegevens van de dichtsbijzijnde DEBA vestiging. Of bel naar ons centrale telefoonnummer 076 5034960 of stuur een e-mail naar verkoop@deba-trucks.com 
 

 bestelwagen bedrijfswagen busje truck iveco daily transporter lt crafter master vito sprinter kangoo combo

 

 
Kwaliteit, betrouwbaarheid en service op het hoogste niveau
 
Voertuigen
Waarom bij DEBA?
Bedrijfswagens FIAT / IVECO
Bedrijfswagens CityTransporter
Maatwerk bedrijfswagens
Voorraadvoordeel
Motoren (industrieel)
MKG laadkranen
Actuele voorraad
Offerte aanvragen
Werkplaats
Onderhoud en reparatie
Originele onderdelen
Schadeherstel
Laadklep service
Laadkraan service
Leasing & financiering
Verhuur
Camper service
Over DEBA
Historie
Kwaliteitsborging
Erkend duurzaam
Sponsoring
Algemene voorwaarden
Achtergrond FIAT
Achtergrond IVECO
Dealernetwerk FIAT
Dealernetwerk IVECO
Vacatures
# werken bij DEBA
Nieuws
Nieuws
Afleveringen
TruckTime! nieuwsbrief
Klant in beeld
Contact
Etten-Leur
Bergen op Zoom
Kapelle
> Bezoek onze showroom
     
Telefoon
076 50 349 60
E-mail
verkoop@deba-trucks.com
Vestigingen
Etten-Leur - Bergen op Zoom - Kapelle