Meedenken in oplossingen | Uit voorraad leverbaar | Maximale service | Aktie's | Nieuws | Afleveringen

IVECO Daily

Dé bestelwagen voor het zwaardere werk...
 

De nieuwe Iveco Daily werd volledig hertekend om te voldoen aan alle behoeften van licht commercieel vervoer. Een nieuwe generatie van de Iveco Daily .

Uw nieuwe Iveco Daily is een volledig nieuw bedrijfsvoertuig: van nature sterk en verrassend licht, comfortabel en eenvoudig om mee te rijden. De nieuwe architectuur optimaliseert de laadcapaciteiten. De nieuwe wielbasis verbetert het dynamische rijgedrag. De nieuwe ophangingssystemen komen de prestaties en het gewicht ten goede. De nieuwe Iveco Daily denkt na over uw business, met grotere volumes, beter toegankelijke laadplatformen en een lager brandstofverbruik. De Iveco Daily werd volledig hertekend om aan al uw behoeften op het gebied van licht commercieel vervoer te voldoen, van de robuuste chassis-cabine met dubbele wielen tot de bestelwagen met enkele wielen, die garant staat voor een ongeëvenaarde wendbaarheid, zowel in de stad als op de snelweg. Een nieuw concept, een nieuw voertuig, een nieuwe generatie van de Iveco Daily. Dankzij de talloze combinaties van koetswerken, wielbases, vermogens en laadcapaciteiten biedt de nieuwe Iveco Daily keuze uit 8.000 fabrieksversies. In het nieuwe Iveco Daily-gamma is er een voertuig voor elke toepassing, ook de uwe.


NIEUWE BESTELWAGENARCHITECTUUR
De nieuwe bestelwagens van Iveco hebben een volledig nieuwe architectuur die hun dynamisme evenwicht, hun rijgemak en hun bagagevolume ten goede komt, stuk voor stuk aspecten die cruciaal zijn voor bestelwagens met enkele wielen. 80 procent van de koetswerkonderdelen werd hertekend, maar het dragende chassis, dat verantwoordelijk is voor de robuustheid en duurzaamheid van de Daily bestelwagen, bleef behouden.Het laadvolume van de bestelwagen werd geoptimaliseerd door de verhouding tussen wielbasis, totale lengte en nuttige laadlengte te herzien: de nieuwe wielbases van 3.520 en 4.100 millimeter reduceren de achteroverhang zonder daarbij te raken aan de voetafdruk en het laadplatform. De bestelwagens van Iveco werden ontwikkeld om een volledig nieuw gamma van laadcapaciteiten te creëren, van ruim 7 tot bijna 20 kubieke meter.De bestelwagen is voortaan leverbaar met twee nieuwe laadvolumes: 18 en 19,6 m³: de beste bestelwagens in hun klasse voor laadvolume in kubieke meter. De nieuwe versie met een volume van 10,8 kubieke meter garandeert de hoogste laadefficiëntie (verhouding nuttige laadlengte/totale lengte).De laaddrempel van de Iveco bestelwagens werd met 55 millimeter verlaagd en is nu (mede dankzij de standaard gemonteerde instaptrede) de laagste in de klasse van de achterwielaangedreven bestelwagens. Om het uitladen en leveren van goederen nog te vereenvoudigen kunt u uw Iveco bestelwagen uitrusten met een luchtvering achteraan (de meest gebruikte op de markt).Na een verregaand dieet is de nieuwe Daily bestelwagen een van de lichtste bestelwagens in zijn klasse (leeggewicht van 2.050 kilogram) terwijl hij toch kan schermen met een ongeëvenaard laadvermogen (ruim 4.000 kilogram voor de versie van 7 ton).

STEVIGHEID
De nieuwe Daily is het meest robuuste van alle lichte bedrijfsvoertuigen, met onovertroffen prestaties op lange termijn. De bedrijfsvoertuigen van Iveco hebben een dragende structuur met C-vormige zijbalken in speciaal staal. Die exclusieve eigenschap onderscheidt de Daily van andere lichte bedrijfsvoertuigen die zijn afgeleid van personenwagens. Het chassis is een belangrijke factor in de stevigheid en moduleerbaarheid van het voertuig. De bedrijfsvoertuigen van Iveco zijn gebouwd met frames waarvan de dikte evenredig is met het laadvermogen. Zo kunnen het gewicht en de prestaties van elke versie geoptimaliseerd worden. De nabehandelingssystemen voor de uitlaatgassen bevinden zich net als de CNG-tanks van de NATURAL POWER-versies tussen de zijbalken zodat ze geen invloed hebben op de beschikbare ruimte. Ook dat is een unicum onder lichte bedrijfsvoertuigen.

De Daily is het enige bedrijfsvoertuig met een brutogewicht tot 7 ton en laadvermogens van meer dan 4.000 kilogram. De maximale voor- en achterasbelasting vestigen eveneens nieuwe normen in het segment van de bedrijfsvoertuigen. Het hoge laadvolume maakt het mogelijk om dezelfde hoeveelheid goederen in minder ritten te vervoeren en zo de kosten te beperken en de productiviteit te verhogen. Deze voorzieningen bevestigen waarom de Daily bestelwagen de favoriet van de professionele transporteurs is, niet alleen voor distributietoepassingen maar voor alle toepassingen die grote volumes, hoge prestaties en een lange levensduur vergen bij intensief gebruik. De kracht van de nieuwe Daily vertaalt zich in een uitzonderlijke efficiëntie, betrouwbaarheid en restwaarde. Geen enkel ander bedrijfsvoertuig evenaart het laadvermogen van de Daily en geen enkel ander voertuig blijft zo lang topprestaties leveren. Die twee kwaliteiten dragen bij tot de hoge restwaarde die de bedrijfsvoertuigen van Iveco op de tweedehandsmarkt halen.


 

DESIGN
De nieuwe Daily uit zijn unieke karakter ook in zijn stijl. Behalve zijn unieke technische specificaties en prestaties toont hij zich even knap als een personenwagen terwijl hij zijn uitstraling van professionele transporter toch met trots draagt. 80 procent van de koetswerkonderdelen werd hertekend, maar het dragende chassis, dat verantwoordelijk is voor de robuustheid en duurzaamheid van de nieuwe Daily, bleef behouden. De voorkant van de nieuwe Daily is een mix van diverse modules: de voorruit, die is omkaderd door een frame uit één stuk, loopt door in de zijruiten en komt ter hoogte van de buitenspiegels samen met de lijn van de koplampen en het radiatorrooster. Tussen die twee modules zit de afgeronde motorkap van de nieuwe Daily, die met haar royale afmetingen eenvoudig toegang geeft tot de motor. Daaronder loopt de bumper breed uit naar de gespierde wielkasten om zo de wegligging te benadrukken met een opvallend horizontaal motief. Op de nieuwe Daily gaan vorm en functie hand in hand. De koplampen van de nieuwe Daily werden hoger en verder naar achteren geplaatst om schade bij lichte aanrijdingen te voorkomen. De sierlijst rondom beschermt het koetswerk van de nieuwe Daily en creëert een visuele scheiding tussen het onderste deel (met de mechanische onderdelen) en het bovenste deel (cabine en laadcompartiment). Het grotere glasoppervlak maakt de cabine helderder en verbetert het verticale zicht. De nieuwe Daily kreeg een nieuwe look, die de stroomlijn verbetert door de Cx-waarde terug te dringen tot 0,316.

De nieuwe Daily kreeg een ergonomisch nieuw dashboard en tal van opbergvakken die binnen handbereik staan voor de bestuurder (vijf afsluitbare vakken, drie DIN-vakken en drie bekerhouders, plus speciaal ontworpen houders voor vaak gebruikte items zoals telefoons en tablets). De nieuwe Daily biedt onovertroffen prestaties in zijn klasse. De achterwielaandrijving zorgt voor een onberispelijke tractie en kracht bij acceleraties vanuit stilstand. De ruime keuze aan motoren en eindoverbrengingsverhoudingen maakt het dan weer mogelijk om het verbruik te optimaliseren in functie van het soort werk. De vermogens gaan van 106 tot 205 pk (het maximum voor viercilinder-diesels) en het koppel bedraagt tot 470 Nm voor de 3-litermotor. De nieuwe Daily is als enige lichte bedrijfsvoertuig uitgerust met dieselmotoren die zijn afgeleid van industriële krachtbronnen, geoptimaliseerd voor zware toepassingen en voldoende sterk om een uitzonderlijke levensduur te verzekeren zonder aan efficiëntie in te boeten. De dieselmotoren van de nieuwe Daily zijn verkrijgbaar in een Euro5+-versie met EGR en een Euro6 'Heavy Duty'-versie met SCR en EGR. Het compacte uitlaatgasbehandelingssysteem werd ter hoogte van het chassis geplaatst zodat het geen impact heeft op de laadruimte. De Euro6-versies gebruiken een common-rail systeem van de nieuwste generatie, dat een injectiedruk tot 2.000 bar kan leveren. Nieuwe Daily: Nieuwe transmissies De nieuwe Daily kan worden uitgerust met diverse zesversnellingsbakken, waaronder de geautomatiseerde AGile TM-transmissie (te gebruiken in automatische of sequentiële modus).

VEELZIJDIGHEID
Dankzij de ontwikkeling van twee verschillende architecturen en diverse wielbases voor bestelwagens en chassis-cabines is de nieuwe Daily het meest veelzijdige voertuig in zijn klasse.

De nieuwe Daily, een bestelwagen voor elke toepassing ; enkele wielen of dubbele wielen op de achteras.

Bestelwagengamma: brutogewicht

Het brutogewicht varieert tussen 3,3 ton en en 7 ton.

Bestelwagengamma: laadcapaciteit

Het laadvolume varieert tussen 7,3 kubieke meter en 19,6 kubieke meter.
Met het nieuwe model van 10,8 kubieke meter kunt u een Europalet (1.200 x 800 millimeter) langs de zijdeur of de achterdeur inladen.

Bestelwagengamma: interieurhoogte

De bestelwagen is verkrijgbaar met drie interieurhoogtes: 1545 mm / 1900 mm / 2100 mm.
Om aan alle laadvereisten te voldoen en ook grote mensen de mogelijkheid te bieden om rechtop te lopen in het laadcompartiment.

Bestelwagengamma: lengte

De lengte varieert van 5.040 mm tot 7.500 mm met een wielbasis van 3000 tot 4100mm.

.0003wielbasis

Bestelwagengamma: motoren

Er zijn twee motoren verkrijgbaar: 2,3-liter diesel, goedgekeurd voor licht vervoer of 3,0-liter diesel, goedgekeurd voor licht en zwaar vervoer.
In totaal zijn er maar liefst negen vermogensniveaus, van 106 pk tot 205 pk met een motorkoppel van 350 Nm tot 470 Nm.

Bestelwagengamma: transmissies

Er zijn vier transmissies ; Drie handgeschakelde en een gerobotiseerde.

Klanten krijgen ook de keuze uit vijftien eindoverbrengingsverhoudingen, waardoor het voertuig perfect kan worden afgestemd op de toepassing om het brandstofverbruik te drukken. Met zijn uitgebreide gamma aan koetswerken, motoren, afmetingen, wielbases en capaciteiten kunt u uw nieuwe Daily kiezen uit een gamma van 8.000 verschillende fabrieksversies. Elk van die versies is bovendien eindeloos configureerbaar dankzij de veelzijdige framestructuur.
 

RIJGEDRAG
Rijden met de nieuwe Daily bestelwagen gaat voortaan nog eenvoudiger en intuïtiever, zelfs voor houders van een personenwagenrijbewijs die niet gewend zijn aan bestelwagens. De nieuwe architectuur met langere wielbasis en ingekorte overhangen komt het evenwicht en rijgedrag van de Daily bestelwagen ten goede zonder te raken aan zijn uitzonderlijke wendbaarheid in kleine ruimtes. Met zijn draaicirkel van 11,9 meter tussen stoepranden voert de bestelwagen van Iveco zijn segment aan. De Daily bestelwagens zijn uitgerust met de nieuwe 'QUAD-LEAF'-voorwielophanging die het rijgedrag, het comfort en de dynamische respons verbetert en tegelijk de stabiliteit maximaliseert, zelfs bij plotse richtingsveranderingen met maximale belasting. De nieuwe ophanging, die standaard is voorzien op alle Daily bestelwagens tot 3,5 ton, gebruikt een vierhoekig systeem met dubbele pendelas en bladveren. Ze werd volledig hertekend met specifieke hoeken, die berekend zijn om het kinematische gedrag te verbeteren. Een aantal kernonderdelen, zoals de dwarsbalk met geïntegreerde motorsteun, werd hertekend met het oog op een hogere stijfheid en een lager totaalgewicht. De nieuwe Daily bestelwagen met 'QUAD-LEAF'-ophanging garandeert een optimale controle van het voertuig in combinatie met een superieure robuustheid en topprestaties (standaard maximale belasting van 1.900 kilogram).
De Iveco bestelwagens van meer dan 3,5 ton zijn standaard uitgerust met de 'QUAD-TOR'-ophanging die de bladveren vervangt door torsieassen en de maximale asbelasting opdrijft tot 2.500 kilogram in plaats van 2.100 kilogram voor de versies tot 5 ton. Voor extra zware toepassingen wordt de 'QUAD-TOR'-ophanging ook als optie aangeboden op alle Daily bestelwagens. De Daily bestelwagens met enkele wielen kregen een nieuwe achterasgeometrie, gekalibreerd om overstuur te minimaliseren. Die verlaagt tevens het laadplatform (-55 millimeter) en het tarragewicht (-8 kilogram). De hoogte van het laadplatform op de Iveco bestelwagens is voortaan (mede dankzij de standaard gemonteerde instaptrede achteraan) de laagste in de klasse van de achterwielaangedreven bestelwagens. De Iveco Daily bestelwagen is ook leverbaar met een optionele luchtvering om het comfort voor de bestuurder te verhogen en leveringen te vergemakkelijken.

COMFORT
Op de nieuwe Daily bestelwagens staan zelfs de rijhouding en de gevoelskwaliteit op het niveau van een goede personenwagen.

Nieuwe bestelwagens:: nieuwe bestuurderszetel (met 15 mm verlaagd heuppunt), nieuw stuurwiel(20 mm kleiner en 7 graden verticaler geplaatst), nieuwe voorruit (40 mm meer glas met een vier graden betere zichtbaarheid).

Nieuwe bestelwagens:het dashboard werd volledig herwerkt zodat bestuurders de bedieningselementen op een comfortabelere manier kunnen gebruiken, zonder hun rijhouding in het gedrang te brengen.

Nieuwe bestelwagens: de toonaangevende ergonomie gaat hand in hand met een verbeterde geluidsdemping en een efficiëntere klimaatregeling (manueel of automatisch).

Het rijgemak van de nieuwe Daily bestelwagen werd ingrijpend verbeterd.

Nieuwe bestelwagens:denieuwe, verlengde wielbases verzekeren een uitmuntende wegligging in alle laadomstandigheden en een hoge mate van rijcomfort (vooral op de snelweg).

Nieuwe bestelwagens::de nieuwe ophangingssystemen verbeteren het wegcontact en de globale balans van het voertuig en minimaliseren rol- en duikneigingen, zelfs bij hoge snelheden en bruuske manoeuvres.

ESP is standaard voor alle versies ; en andere elektronische veiligheidssystemen (zoals de rijstrookwaarschuwing) zijn verkrijgbaar op verzoek.

De nieuwe bestelwagens hebben ook recht op een nieuw gamma info-telematicasystemen dat nu drie niveaus van audiosystemen omvat, alsook een navigatiesysteem dat specifieke routes voor bedrijfsvoertuigen uitstippelt.
 


RENDABILITEIT
De nieuwe Iveco Daily bestelwagen garandeert een onovertroffen rendement en efficiëntie bij alle toepassingen. De nieuwe Iveco Daily bestelwagen garandeert een onovertroffen rendement en efficiëntie bij alle toepassingen. De nieuwe Daily heeft de grootste laadvolumes van alle bedrijfsvoertuigen op de markt, met een laadruimte tot bijna 20 kubieke meter. Na een doorgedreven dieet kan de nieuwe Iveco Daily bestelwagen een toonaangevend laadvermogen voorleggen (ruim 4 ton op de versie van 7 ton), alsook een van de laagste leeggewichten in het bedrijfsvoertuigensegment (vanaf 2.100 kilogram voor de bestelwagen). Met een 55 millimeter verlaagd laadplatform gebeurt het in- en uitladen sneller en eenvoudiger dan ooit. Wie nog een stap verder wil gaan, kan de luchtvering achteraan bestellen. Deze is verkrijgbaar op alle versies van de Iveco Daily bestelwagen. Zijn verbeterde stroomlijn en technologische oplossingen (van de EcoSwitch tot de intelligente alternator) maken een brandstofbesparing van ruim 5 procent mogelijk. Het stop-startsysteem, dat deel uitmaakt van het EcoPack, dringt het brandstofverbruik met nog eens 10 procent terug over de stadscyclus. Dat alles vertaalt zich in een gevoelige daling van de totale bezitskosten. De grote volumes, het lagere gewicht, het lagere laadplatform, het geoptimaliseerde brandstofverbruik en de betere motorprestaties, die de vruchten plukken van de achterwielaandrijving, maken de nieuwe Daily tot de meest productieve bestelwagen op de markt.


GESCHIEDENISDe identiteit en het DNA van de Daily werden duidelijk vastgelegd van bij het begin, toen het eerste model in 1978 aan het publiek werd voorgesteld. Het robuuste stalen chassis, dat steunde op Iveco's enorme ervaring op het gebied van zwaar goederenvervoer, heeft samen met de vakkundig ontwikkelde en betrouwbare motoren bijgedragen tot de legendarische status van de Daily. Vandaag de dag, 36 jaar na die eerste generatie, is de nieuwe Daily nog steeds een synoniem voor uitmuntendheid. Hij werpt zich op als het voertuig dat meer dan alle andere heeft bijgedragen tot de ingrijpende evolutie van de traditionele marktpatronen door nieuwe records te vestigen, te anticiperen op innovaties en een referentie te worden voor het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen.

1978
De eerste generatie van de Daily wordt gelanceerd, het allereerste bedrijfsvoertuig met onafhankelijke voorwielophanging, een chassis met robuuste zijbalken en achterwielaandrijving: perfect voor zware toepassingen en de ideale basis voor een compleet gamma gepersonaliseerde versies en configuraties op maat van elke toepassing.

1999
Een nieuwe dimensie van design, comfort en ergonomie: de nieuwe Daily-generatie krijgt een modernere cabine met hoogwaardige materialen die nooit eerder werden gebruikt in bedrijfsvoertuigen. Het gamma omvat voortaan ook nieuwe turbodieselmotoren met common-rail technologie, die wereldwijd worden geprezen om hun zuinige en ecologische karakter.

Vandaag
De nieuwe Iveco Daily wordt volledig hertekend om te voldoen aan alle behoeften van licht commercieel vervoer. De voornaamste troeven blijven ongewijzigd: robuustheid, bescherming en kracht, kenmerken die centraal stonden in het evoluerende stijlconcept van de eerste Daily tot nu. Het geheim van zijn succes schuilt in zijn vermogen om te evolueren en toch hetzelfde te blijven. Zo bevestigt hij enerzijds de waarden die zijn DNA typeren (betrouwbaarheid, efficiëntie, veelzijdigheid) terwijl hij anderzijds zijn uitmuntende prestaties, kracht en robuustheid in de verf zet.Meer informatie ?
Wil u meer informatie, een maatwerk offerte en/of een proefrit, neem dan contact op via telefoon 076 50 349 60 of e-mail verkoop@deba-trucks.com of kom langs bij één van onze vestigingen in Etten-Leur, Bergen op Zoom, Kapelle of Terneuzen.

Klik hier voor de brochure (Engelstalig) van de NEW Daily bestelwagen.
Klik hier voor de brochure (Engelstalig) van de NEW Daily chassis cabine.

Meer weten?
Klik even op onderstaande kaart voor de contactgegevens van de dichtsbijzijnde DEBA vestiging. 
Of bel naar ons centrale telefoonnummer 
076 5034960 of stuur een e-mail naar verkoop@deba-trucks.com 


 


 
Kwaliteit, betrouwbaarheid en service op het hoogste niveau
 
Voertuigen
Waarom bij DEBA?
Bedrijfswagens FIAT / IVECO
Bedrijfswagens CityTransporter
Maatwerk bedrijfswagens
Voorraadvoordeel
Motoren (industrieel)
MKG laadkranen
Actuele voorraad
Offerte aanvragen
Werkplaats
Onderhoud en reparatie
Originele onderdelen
Schadeherstel
Laadklep service
Laadkraan service
Leasing & financiering
Verhuur
Camper service
Over DEBA
Historie
Kwaliteitsborging
Erkend duurzaam
Sponsoring
Algemene voorwaarden
Achtergrond FIAT
Achtergrond IVECO
Dealernetwerk FIAT
Dealernetwerk IVECO
Vacatures
# werken bij DEBA
Nieuws
Nieuws
Afleveringen
TruckTime! nieuwsbrief
Klant in beeld
Contact
Etten-Leur
Bergen op Zoom
Kapelle
> Bezoek onze showroom
     
Telefoon
076 50 349 60
E-mail
verkoop@deba-trucks.com
Vestigingen
Etten-Leur - Bergen op Zoom - Kapelle